Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Prieteni noi pentru Isus

În ziua de 12 aprilie 2015, în Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești a fost mare sărbătoare. Duminica Albă sau Duminica Tomei, solemnitatea Divinei Milostivi a adus în marea familie a lui Dumnezeu 48 de prieteni noi pentru Isus: copiii din clasa a treia au primit pentru prima oară sfânta Împărtășanie.

Cu soarele pe cer, pe chipuri și în suflete și plini de emoție, cei mici își îndreptau pașii de pe ulițele satului spre biserică, unde întreaga comunitate îi aștepta la sărbătoare. O bucurie adâncă era în cuvintele și faptele lor. Cu încredere și entuziasm, cu mânuțele împreunate au pășit spre altar, nerăbdători să-l primească pe Cristos în sfânta taină.

"Fericită-i ziua aceasta" au cântat cu tot sufletul la începutul sfintei Liturghii, celebrată de părintele paroh Daniel Ghitiu, alături avându-i pe părintele vicar Marian Gărghi, părinții diaconi din comunitate și părintele diacon aflat în pastorație în parohia noastră, preoți ai satului și seminariști. "L-ați cunoscut pe Cristos, iar astăzi îl veți primi și în inimile voastre în sfânta Euharistie" le-a spus părintele paroh la cuvântul de învățătură. El a vorbit despre zilele în compania lui Isus, despre frumusețea prieteniei cu el, dar și despre sărbătoarea Divinei Milostiviri, o sărbătoare deosebită pentru comunitatea din Gherăești, fiind hramul bisericii noi din localitate.

Celebrare plină de lumină, a strecurat emoții în rândul copiilor când momentul esențial a sosit. Unii cu pași sfioși, alții plini de curaj s-au apropiat de altar pentru a-l primi pe Isus în sfântul sacrament. Bucuria de a-l primi pe Cristos a cuprins întreaga biserică! A pus un zâmbet pe buzele celor mici care nu s-a spulberat nici după ce au pornit spre case. Mulțumind în versuri, așteptând răbdători să fie fotografiați alături de colegii lor, de familie, de tinerii care i-au pregătit timp de trei luni pentru aceste momente deosebite, cei 48 de copii au fost cu adevărat raze de speranță pentru cei care i-au văzut. Și vor fi mult timp de-acum încolo: în fața altarului, în familie, la școală sau la joacă.

Zi însemnată pentru comunitate, în a doua parte a zilei a fost expus sfântul sacrament pentru adorație continuă. Credincioșii s-au rugat împreună Coronița Divinei Îndurări, iar Uniunea Mamelor Creștine Milostive a fost prezentă în biserica din Gherăești pentru a conduce un moment de rugăciune cu adevărat deosebit. Adorația euharistică s-a încheiat cu Vecernia, celebrare la care au participat și noii prieteni ai lui Cristos, copiii care au primit Prima Sfântă Împărtășanie.

În momente liturgice deosebite și cântece frumos armonizate și interpretate din suflet, sărbătoarea Divinei Milostiviri a îmbrăcat la Gherăești cu adevărat o haină a rugăciunii și prieteniei cu Dumnezeu!

Raluca Cocuț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 aprilie: Gherăești: Prieteni noi pentru Isus


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat