Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Pr. Ciprian Bejan-Piser, doctor în teologie

Luni, 27 aprilie 2015, începând cu ora 15.30, în Sala Newman din cadrul Universității Pontificale "Urbaniana" din Roma, pr. Ciprian Bejan-Piser a apărat teza de doctorat cu titlul "La funzione materna della Beata Vergine e Madre di Dio Maria nell'unica mediazione di Cristo. Il numero 60 dell'VIII capitolo della Costituzione dogmatica Lumen gentium". Din comisia de evaluare au făcut parte prof. pr. Innocenzo Gargano (moderator principal al lucrării), pr. Giorgio Mazzanti și pr. Matteo Armando.

La eveniment au participat Excelența sa Mons. Giampiero Gloder, președintele Academiei Ecleziastice din Roma, însoțit de membrii Academiei Ecleziastice, colegi ai părintelui Ciprian, o parte din preoții români prezenți la Roma, surori din diferite institute de viață consacrată, membri ai familiei și alți prieteni și cunoscuți.

În prima parte a întâlnirii pr. Ciprian a prezentat conținutul lucrării structurat în patru capitole, urmând apoi ca fiecare profesor să ia cuvântul pentru a face un scurt comentariu și pentru a adresa propriile întrebări.

Moderatorul principal, pr. Gargano Innocenzo a apreciat calitatea lucrării științifice scoțând în evidență și faptul că pr. Ciprian s-a folosit într-un mod plăcut în dezvoltarea studiului teologic de armonia muzicii. S-au evidențiat trei aspecte legate de numărul 60 din capitolul al VIII-lea al constituției dogmatice Lumen gentium: istoricul și dezbaterile părinților conciliari ce au stat la baza formării numărului 60 din Lumen gentium, problematica capacității și a abilității omului de a participa la unica mijlocire a lui Cristos și rolul matern mijlocitor al sfintei Fecioare Maria în viața omului și a Bisericii, ce subliniază eficacitatea unicei mijlociri a Fiului său.

După mai bine de o oră și treizeci de minute comisia de evaluare s-a retras pentru câteva momente pentru a delibera urmând apoi să revină și să-l declare pe pr. Ciprian Bejan-Piser doctor în teologie - specializarea dogmatică, cu titlul "Summa cum laude".

Felicitări noului doctor în teologie!

Pr. Ionuț Eremia Imbriscă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 aprilie: Roma: Pr. Ciprian Bejan-Piser, doctor în teologie


 

lecturi: 48.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat