Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

"Dar suntem, totuși, o țară creștină". Mesajul de Paști adresat britanicilor de premierul David Cameron

Primul ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, David Cameron, a adresat un mesaj video de Paști britanicilor, denunțând fobia împotrivă creștinismului în lume și mulțumindu-le creștinilor britanici pentru ceea ce fac pentru țara lor. Prezentăm traducerea mesajului video al premierului David Cameron, în versiunea publicată de "The Telegraph" la 5 aprilie 2015.

Pentru creștinii Paștele este o ocazie de a sărbători victoria definitivă a vieții asupra morții prin învierea lui Isus. Și pentru noi toți este ocazie de a reflecta despre rolul creștinișmului în viața din țara noastră.

Biserica nu este doar o colecție de clădiri vechi și frumoase. Este o forță vie și activă care realizează opere minunate de-a lungul țări noastre: când oamenii rămân fără casă, Biserica este alături de ei, oferind hrana caldă și adăpost; când oamenii suferă din cauza diferitelor forme de dependență sau sunt împovărați, când oamenii suferă sau sunt îndurerați, Biserica este alături de ei.

Chiar eu, trecând prin momentele cele mai grele din viață, știu că bunătatea Bisericii poate fi de un mare ajutor.

În Marea Britanie, creștinii nu doar vorbesc despre îndemnul: "Iubește pe aproapele tău", ci și îl trăiesc pe viu, în școli confesionale, închisori și în grupurile din comunități. Pentru toate aceste motive noi trebuie să ne simțim mândri de a proclama că această țară este o țară creștina.

Așa este: suntem o țară care îmbrățișează, primește și acceptă toate credințele și pe cei fără credință, dar suntem, totuși, o țară creștină. De aceea și guvernul pe care îl conduc a făcut lucruri importante: de la a aloca milioane de lire pentru întreținerea bisericilor și catedralelor, până la aprobarea legii care reafirmă dreptul consilierilor de a recita rugăciuni în ședințele din primării.

Și, ca o țară creștină, responsabilitățile noastre nu se termină aici. Avem dreptul de a ridica glasurile noastre împotrivă persecuției creștinilor din lume.

Este cu adevărat șocant să aflăm că în anul 2015 încă mai există creștinii amenințați și torturați și inclusiv omorâți din cauza credinței lor, din Egipt până în Nigeria, din Libia până în Coreea de Nord. În Orientul Mijlociu, creștinii au fost alungați din casele lor și forțați să fugă dintr-un loc în altul, mulți dintre ei fiind forțați să renunțe la credință sau riscând să fie omorâți într-un mod brutal.

Tuturor acestor creștini buni din Irak sau din Siria care practică credința lor sau care primesc în casele lor pe alții trebuie să le spunem: "Suntem alături de voi". Guvernul acesta a transformat aceste cuvinte în acțiune, fie făcând ca ajutorul umanitar să ajungă la toți celor părăsiți în muntele Sinjar, sau oferind fonduri mișcărilor de reconciliere din Irak.

În lunile următoare, trebuie să continuăm să vorbim ca o singură voce, pentru libertatea de credință.

Așadar, în acest timp de Paște, ar trebui să-i avem în gândul nostru pe toți acei creștini care suferă persecuții în străinătate și în același timp să aducem mulțumiri tuturor acelor creștini care fac o diferență aici, acasă.

Închei pe această notă, aș vrea să vă doresc vouă și familiilor voastre un Paște plin de fericire!

Traducere de fr. Jesus Sagredo

* * *

Versiunea în engleză a mesajului publicată de "The Telegraph", la 5 aprilie 2015:


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat