Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Fratele meu

Tare mult îl iubeau părinții pe cel mic! Și care părinte, de fapt, nu-și iubește copiii, indiferent cum ar fi ei... Dar iubirea lor nu semăna cu nici o alta - și nici copilul lor: duios și blând, frumos și inteligent, cuminte cum nu mai e altul - așa că părinții s-au hotărât să-i păstreze candoarea, frumusețea sufletului și inima plină de Dumnezeu, pentru totdeauna. I-au construit un palat numai și numai de aur, cu flori și arbori de cleștar, cu ape limpezi curgând printre pietre prețioase, iar păsările cele mai rare se adăposteau cântând în pădurile pline de miresme (fiindcă pădurile erau chiar de adevărat) - și copilul creștea în mijlocul acestor minunății, știind sigur că așa e lumea. După mulți ani, când părinții lui s-au stins, copilul - acum om în toată firea - a pășit in lumea de afară și a rămas uluit: nimic nu era ce trebuia să fie. Mai ales inima omului. Atâta întuneric, invidie și ură și resentimente... sigur că iubirea nu mai avea loc și dacă nu era loc pentru iubire, nici Dumnezeu nu mai avea loc, fiindcă toată lumea știe că Dumnezeu e iubire...

Se așeză pe un bolovan la marginea drumului și începu să plângă amar.

Deodată, simți o mână pe umăr: "Sigur că lumea nu e ca palatul tău și nici oamenii, ca tine. Dar hai, ia ridică-te și să mergem: împreună putem schimba lumea". Privind în sus, omul cu inimă și ochi de copil văzu o lumină vie, cu un veșmânt alb de in, încins la mijloc cu un brâu de aur, cu plete lungi, vălurite și albe și totul în jurul lui era lumină. "Tată!" strigă omul aprins de bucurie. "Eu sunt fratele tău, dar eu și Tata una suntem". Omul se ridică și luându-l de mână pe fratele lui, porni cu pași mari să schimbe lumea.

În spatele lor, venea o mare mulțime. Iar lumina cea vie unduia lângă fiecare, ținându-l de mână, mângâindu-l, ștergându-i lacrimile, ușurându-i povara din inimă, fiindcă nu există în viața noastră, nici o cruce, mare sau mică, pe care Domnul să n-o ducă împreună cu noi... Domnul Isus.

Dr. Ecaterina Hanganu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat