Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna martie 2015

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna martie 2015, nr. 3 (303) din anul XXVI al seriei noi.

La paginile 3 și 4 se află mesajul episcopului Petru Gherghel intitulat "Ite ad Joseph".

În cadrul rubricii Actualitate vom găsi articolele "Mi-a luat timp să răspund" autor fiind fr. Cesc Ferré, FSC, "Ziua Persoanelor Consacrate" pregătit de părintele Claudiu Bulai, iar la paginile 7-8 vom putea găsi un articol intitulat "Ora de religie". Tot la pagina 8 vom putea găsi și mesajul papei pentru Postul Mare cu numele "Întăriți-vă inimile".

La pagina 9 la rubrica Din istoria revistei (XXIV) vom găsi articolul "Anii 1998-2001" semnat de părintele Cornel Cadar. În următoarea pagină vom putea citi articolul "Întâlnirea anuală a Armatei Maicii Domnului" pregătit de părintele Paul Bulai OFMconv., tot pe aceeași pagină vom găsi și articolul "Ora milostivirii" pregăti de sora Iosefina Rediu.

La pagina 11, în cadrul rubricii Figuri ilustre, găsim articolul "Prof. Iosif Frollo" pregătit de dr. Dănuț Doboș, iar în imediata pagină autorul Ana Doboș a pregătit articolul "Luiza de Marillac (1591-1660)".

Părintele Iosif Dorcu continuă serialul "Sanctuare" cu prezentarea unui sanctuar din Siracusa.

Revista ne prezintă în continuare rubrica adresată familiilor care este în grija părintelui dr. Felician Tiba, în acest număr fiind propus articolul "Și eu muncesc!"

Putem relua mai apoi povestea "Crucea de lemn" care este dedicată copiilor fiind pregătită de părintele Anton Gabor, iar în imediata pagină vom putea găsi rubrica "Așa răspund copiii despre..." prelucrată de părintele dr. Felician Tiba, iar pe aceiași pagină vom putea găsi câteva jocuri având ca temă "Fiul risipitor".

În următoarea pagină vom întâlni rubrica dedicată tinerilor îngrijită de părintele Felix Roca cu titlul "Nu îngropați talanții! Pariați pe idealuri mari!".

La paginile 18-19 vom putea găsi articolele "Aprinde o lumină împotriva traficului" pregătit de Comisia "Pro Demnitatea Femeii"- zona Roman, din cadrul Conferinței Superioarelor Majore din România, și rubrica Tablete spirituale cu articolul "Iubire întru speranță" pregătit de părintele Cristian Chinez.

De asemenea, recomandăm și articolul cu titlul "O cutiuță... a speranței", pregătit de părintele Florin-Petru Sescu, la pagina dedicată misiunilor și "Diabetul zaharat: cum apare și cum se tratează" pregătit de dr. Bianca Hanganu.

Ca de obicei, revista conține rubricile tradiționale "Știri", "Poșta redacției", "Noutăți editoriale", "Concurs" și "Rebus", ultima rubrică fiind susținută de pr. Emanuel Imbrea.

Pe deplin însetați de pace, doresc să vă urez un post binecuvântat, cu haruri sufletești, și o lectură plină de roade în inimile tuturor creștinilor!

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat