Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Requiem pentru odihna sufletului părintelui Dumitru Gabor

La o zi după trecerea la Domnul a părintelui Dumitru Gabor, trupul neînsuflețit al părintelui a fost adus la Seminarul din Iași pentru celebrarea unui requiem pentru odihna sufletului său, vineri, 27 februarie 2015. Alături de PS Petru Gherghel, de părinții profesori din cadrul Institutului Teologic "Sfântul Iosif", de familia îndoliată și de credincioșii care l-au cunoscut pe părintele Dumitru, seminariștii au înălțat cântări și rugăciuni pentru ca bunul Dumnezeu să primească sufletul răposatului preot la Liturghia veșnică din împărăția cerurilor.

Momentul a fost unul deosebit și de o puternică încărcătură emoțională, căci, prin acest requiem, seminariștii au vrut să îi aducă mulțumire părintelui pentru disponibilitatea și jertfele pe care le-a făcut pentru a înălța clădirea nouă a Seminarului din Iași. Părintele Dumitru a fost un adevărat diriginte al lucrărilor de construcție a Seminarului, zelul său, dar mai ales generozitatea sa neputând fi uitate de către cei care acum sunt formați pentru ordinele sacre și se bucură de rezultatele muncii neobosite a părintelui.

În omilia celebrării, PS Petru Gherghel ne-a vorbit despre misterul care este chemarea la sfânta Preoție, amintind de sfântul Ioan Paul al II-lea care afirma despre chemarea la Preoție că este un dar și un mister. Iubirea lui Isus Cristos este cea care mișcă inimile celor chemați și numai Domnul cunoaște motivele pentru care pe unii dintre noi i-a chemat să-i slujească, să predice evanghelia sa tuturor oamenilor. Iubirea a fost cea care l-a înflăcărat pe părintele Dumitru în slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui, întreaga sa viața fiind marcată de o continuă disponibilitate de a sări în ajutorul celor aflați în nevoie. Figura sa plină de optimism, jovialitate și generozitate va rămâne vie în memoria celor care l-au cunoscut, căci un asemenea suflet bun nu poate fi dat uitării.

Trupul neînsuflețit al părintelui, după celebrarea de la Seminar, va fi dus la Butea, după care va fi transportat spre Bacău unde va fi depus în biserica "Fericitul Ieremia", în care, luni, 2 martie 2015, va fi celebrată sfânta Liturghie de înmormântare, prezidată de PS Aurel Percă.

Să se odihnească în pace!

Michail Iulian Echert

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 februarie: Iași: Requiem pentru odihna sufletului părintelui Dumitru Gabor. Foto: Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

A trecut la Domnul pr. Dumitru Gabor


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat