Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a opta zi - încheierea

Timp de o săptămână gândurile creștinilor au fost îndreptate spre o singură frază: "ca toți să fie una". Fiecare a încercat să-și însușească acest îndemn al lui Cristos prin diferite rugăciuni pentru unitate, printr-un dialog deschis cu frații noștri ortodocși, dar și prin participarea vie la celebrările care s-au organizat în parohiile din orașul Iași.

Duminică, 25 ianuarie 2015, ultima seară dedicată acestei săptămâni de unitate, pașii unității ne-au condus spre catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, acolo unde a avut loc încheierea acestei săptămâni de rugăciune. Celebrarea a fost prezidată de Preasfințitul Petru Gherghel, episcop de Iași, alături fiindu-i si Preasfințitul Aurel, episcop auxiliar de Iași, precum și numeroși preoți de la Institutul Teologic din Iași și din parohiile vecine.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de către Preasfințitul Aurel. Una dintre ideile centrale ale omiliei a fost imaginea fântânei satului de unde toți pot lua apă, dar oamenii pot și împărtăși câteva gânduri cu privire la o anumită problemă de familie sau a satului. Și noi trăim într-o societate pluralistă și diversificată, însă nu trebuie să uităm niciodată că izvorul adevărat care ne poate uni este credința. Această credință noi o manifestăm prin tradițiile noastre, prin modul de a ne raporta în fața lui Dumnezeu. Aceste lucruri care în aparență par a fi aspecte care ne separă sunt de fapt impulsuri de a trăi unitatea credinței în diversitatea tradițiilor. La sfârșit, Preasfințitul Aurel i-a îndemnat pe toți credincioșii să devină promotori ai unității în toate locurile în care își desfășoară activitatea.

Înainte de binecuvântarea finală, păstorul diecezei, episcopul Petru Gherghel, a mulțumit tuturor, catolici și ortodocși, care în această săptămână au participat la toate celebrările dedicate unirii în credință și s-au rugat "ca toți să fie una".

Diacon Emilian Jitaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a opta zi - încheierea. Foto: Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat