Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a șaptea zi

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași a continuat sâmbătă, 24 ianuarie 2015, în capela Surorilor Providenței. Aici, la ora 17.00, ne-am rugat împreună, surori gazdă, credincioși din toate parohiile orașului, seminariști, tineri liceeni și studenți, persoane consacrate și preoți din diferite parohii și comunități, în cadrul celebrării prezidate de păstorul diecezei PS Petru Gherghel. Cu toții am venit să scoatem apă din fântâna cuvântului și să o împărtășim celorlalți.

Părintele decan Iosif Dorcu, predicatorul în cadrul acestui moment de rugăciune, ne-a provocat întrebându-ne: Oare noi ne dorim cu adevărat unitatea? Tot Sfinția sa ne-a prezentat și principalele dificultăți ale realizării unității: siguranța propriei "case" (Biserici), a propriei credințe și tradiții. Această atitudine ne poate face "orbi" în fața "puhoiului" care amenință societatea de astăzi: puhoiul islamului, al dezbinării familiei, al globalizării, al indiferenței...

Părintele a subliniat necesitatea unirii vocii tuturor creștinilor în fața acestor situații problematice ale societății și curajul de a apăra și de a promova, împreună, toți creștinii, aceleași valori și drepturi.

Pentru a realiza acest lucru este esențială rugăciunea, singura care ne poate face să înțelegem necesitatea unității, să o dorim și care o face posibilă, unitatea fiind darul lui Dumnezeu și a Duhului Sfânt.

Părintele Dorcu a prezentat două exemple de persoane care doresc unitatea cu adevărat: PS Petru Gherghel și sfântul părinte Papa Francisc. Acesta din urmă, pe parcursul unui singur an, s-a întâlnit de trei ori cu patriarhul Bartolomeu.

În încheiere, Preasfințitul Petru a întărit cuvântul de învățătură al părintelui decan Iosif Dorcu, subliniind că unitatea este darul Duhului Sfânt. Fiind în anul vieții consacrate, Preasfințitul a evidențiat rolul persoanelor consacrate în răspândirea evangheliei, persoanele consacrate fiind ambasadorii Evangheliei în societatea de astăzi.

Duminică, 25 ianuarie 2015, la ora 17.00, în catedrala din Iași va fi avea loc celebrarea de încheiere a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Comunitatea Surorilor Providenței

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a șaptea zi. Foto: Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat