Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a doua zi

Cea de-a doua zi din Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor ne-a găsit adunați luni, 19 ianuarie 2015, la ora 17.00, într-un număr destul de mare, la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași. Cel care a condus acest moment de rugăciune a fost PS Petru Gherghel, episcop de Iași, însoțit de părintele paroh Petru Sescu, de preoți de la parohiile și congregațiile din localitate, de persoane consacrate și credincioși veniți din toate colțurile Iașului.

Cântecul de la intrare "Lumea-ntreagă să se înfrățească" i-a introdus pe toți cei prezenți într-un moment de har, unire și binecuvântare. Actul penitențial, ce a avut loc înaintea proclamării lecturilor, ne-a îndemnat pe toți să recunoaștem că suntem greșitori în fața lui Dumnezeu și că avem nevoie de purificare.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Cristinel Fodor, director spiritual și profesor de teologie spirituală la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, care ne-a vorbit despre tema acestei zile care este axată pe primirea apei de la fântâna vieții care este Cristos: "Iar dacă vom continua să oferim și noi la rândul nostru din această fântână, ea nu va seca niciodată".

Plecând de la evanghelia proclamată din sfântul Ioan, părintele a arătat că, deși suntem într-o societate diversificată, este un loc propice pentru a le oferi celorlalți să guste din apa vie care este Cristos.

Părintele paroh Petru Sescu a mulțumit, la încheiere, celor prezenți pentru rugăciunile pe care le înalță permanent către Dumnezeu pentru realizarea unității, dar și pentru faptul că și-au făcut timp de a participa la acest moment înălțător.

Înainte de binecuvântarea finală, PS Petru Gherghel a dorit să mulțumească părintelui paroh Petru Sescu, pentru disponibilitatea cu care mereu participă la această octavă de rugăciune pentru unitatea creștinilor, tuturor preoților și persoanelor consacrate prezente, dar și întregii comunități care a răspuns cu generozitate pentru aceste momente de rugăciune și de har.

După binecuvântarea finală, toți cei prezenți au plecat edificați și cu speranța de a se împlini testamentul lui Isus: "Ca toți să fie una".

Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc marți, 20 ianuarie, la ora 17.00, în biserica "Sfântul Anton" din Iași (Cartier Alexandru cel Bun).

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 19 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a doua zi. Foto: Ionuț-Gabriel Giurgică

- 19 ianuarie: Iași: Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor - a doua zi. Foto: Marius Jean Laurescu

* * *

Pe ercis.ro există o pagină specială dedicată Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinului, în meniul Biblioteca > Ecumenism.


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat