Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ceremonialul distribuirii "Luminii Păcii de la Betleem" la Iași

Sâmbătă, 20 decembrie 2014, la ora 11.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași va avea loc ceremonialul distribuirii "Luminii Păcii de la Betleem", un proiect al cercetașilor prin care se dorește ca, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului, să se transmită lumii întregi un mesaj de pace, ce îndeamnă la non-violență în acțiunile și trăirile lor, atât în relație cu cei din jur, cât și cu noi înșine.

În cadrul acestui ceremonial, Lumina Păcii, aprinsă la grota unde s-a născut Isus din Betleem și adusă în Europa, la Viena, va fi distribuită de către cei doi reprezentanți ai Conferinței Naționale a Scoutismului Catolic ce au participat la ceremonia anuală de la Viena.

Ce reprezintă "Lumina Păcii de la Betleem?"

Lumina reprezintă un simbol la păcii și al ecumenismului, reprezentat de o flacără aprinsă la grota din Betleem, unde s-a născut Isus Cristos, și distribuită apoi în toată Europa și peste ocean cu ajutorul cercetașilor.

Principalul eveniment al acestui proiect îl reprezintă ceremonia anuală de la Viena, o ceremonie religioasă ecumenică, la care participă cercetași din peste 20 de țări, de mai multe confesiuni, atât catolici, cât și protestanți, anglicani sau ortodocși, și clerici, reprezentanți ai diferitelor culte religioase. În acest an, în Viena, evenimentul a avut loc la 13 decembrie 2014.

De la această ceremonie, cercetașii merg în propria țară pentru a da mai departe acest simbol, prin diferite acțiuni.

Din România, la această ceremonie, au participat două persoane din partea Conferinței Naționale a Scoutismului Catolic care au adus Lumina Păcii de la Betleem în țară, începând cu 14 decembrie 2014.

În perioada 20-21 decembrie 2014, în mai multe localități din țară se vor desfășura ceremonii speciale de oferire a acestui simbol comunităților, iar, în perioada următoare, cercetașii vor vizita diferite instituții medicale, de asistență socială sau de educație, în care vor oferi acest simbol însoțit de mesajul specific.

De ce este important acest proiect?

Pentru că ne dorim ca în preajma Crăciunului, oamenii să își readucă aminte de valoarea acestei sărbători a speranței, pentru ca, prin a dărui acest simbol celor de lângă, să uităm de problemele, conflictele și neajunsurile ce apar în viața de zi cu zi. Pentru că este unul proiectele prin care ne-am propus să lăsăm această lume un pic mai bună, decât am găsit-o.

În acest proiect, Conferința Națională a Scoutismului Catolic este partener al Organizației Naționale a Cercetașilor Austrieci prin centrele catolice, ce duc mai departe o tradiție de 19 ani.

Proiectul Lumina Păcii de la Betleem a fost inițiat de un grup de cercetași din Viena care au preluat ideea televiziunii publice austriece, ORF, în urmă cu aproape 26 de ani.

La acest ceremonial sunt invitați reprezentanți și cercetași ai Centrelor Locale Scout cu Specific Catolic atât din Moldova, cât și din țară, reprezentanți ale altor organizații adiacente Bisericii (Acțiunea Catolică a Tinerilor, Asociația Studenților Catolici Ieșeni etc.) dar și tinerii și credincioșii din cadrul parohiei.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să vestim, odată cu apropierea sărbătorii Nașterii Domnului, un mesaj de bucurie și pace în lumea întreagă!

Persoane de contact pentru acest eveniment:

- Eduard Gabor, responsabil zonal al Conferinței Naționale a Scoutismului Catolic (tel. 0754626442 e-mail: gaboreduardciprian@gmail.com)

- Iosif Chelaru (tel. 0764752703; e-mail: chelaru.iosif@gmail.com).

Eduard-Ciprian Gabor


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat