Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Lumina creștinului" pe luna noiembrie 2014

Cu inima plină de bucurie și cu sufletul îndreptat către Dumnezeu creatorul tuturor lucrurilor, vă invităm să lecturați noul număr al revistei "Lumina creștinului", nr. 11 (299) - noiembrie 2014, pentru ca odată cu schimbarea peisajului din jurul nostru să ne putem schimba și noi ajutați de bunul Dumnezeu și îndrumați de articolele din prezentul număr al revistei.

Așa cum suntem obișnuiți revista se deschide cu scrisoarea pastorală a PS Petru Gherghel, intitulată "Vestea cea bună". Păstorul Diecezei de Iași amintește cu bucurie de decretul Inter mirifica în care fericitul papă Paul al VI-lea ne-a amintit de realitatea darurilor minunate lăsate de Dumnezeu. Totodată amintește că Biserica apreciază mijloacele de comunicare și crede că, dacă sunt bine întrebuințate, vor putea contribui cu adevărat la îmbogățirea sufletească și la răspândirea împărăției lui Dumnezeu.

La rubrica "Actualitate" putem găsi un articol în care se anunță că Radio Maria poate fi auzit acum și în municipiul Bacău și în localitățe din împrejurimi, prin intermendiul noului centru de transmisie deschis în acest oraș. Tot cu această ocazie putem găsi un interviu cu părintele Doru Popovici realizat de părintele Cornel Cadar, purtând titlul Radio Maria înseamnă familia din care fac parte.

Părintele Claudiu Bulai, urmărind mai îndeaproape Sinodul pentru familii, ne-a pregătit la încheierea acestuia un articol în care ne sunt prezentate atât tema, cât și ideile și noutatea pe care le-a adus acest sinod.

Participanții din Dieceza de Iași la cel de-al IV-lea Congres al Divinei Milostiviri în Polonia ne-au pregătit un articol prin care putem afla subiectele de discuție, dar importanța ce îi este acordată în comunitățile noastre sărbătorii Divinei Milostiviri. În aceeași pagină, părintele Claudiu Bulai ne prezintă un rezumat al relatării pelerinajului PS Petru pe urmele apostolilor Petru și Paul.

Domul Anton Coșa ne propune lecturarea unei vizite a fericitului episcop Anton Durcovici într-o vizită canonică la Cleja. Părintele Cornel Cadar, la rubrica "Din istoria revistei", ne prezintă a treia parte a evenimentelor cuprinse în revista "Lumina creștinului" în perioada 1945-1948.

Articolul "Sfințire de diaconi" prezintă cei doi tineri din cadrul Ordinului Franciscan care au fost sfințiți diaconi de către PS Aurel Percă. Iar în rubrica alăturată ne sunt prezentate câteva noțiuni despre publicația "De la răsărit până la apus".

În paginile următoare ne sunt prezentate atât inaugurarea Bisericii de la Satu Nou (BC), cât și binecuvântarea noii case parohiale din Parohia Belcești (IS).

În următoarea pagină, având articolul "Nihil sine Deo", dr. Dănuț Doboș ne prezintă alte câteva evenimente din viața fericitului Anton Durcovici.

Părintele Iosif Dorcu continuă serialul "Sanctuare" cu prezentarea unui sanctuar tocmai din Andorra: Meritxell.

Revista ne prezintă în continuare rubrica adresată familiilor care este în grija părintelui dr. Felician Tiba, în acest număr fiind propus articolul "Vină sau doar o simplă lecție?"

Putem relua mai apoi povestea "Crucea de lemn" care este dedicată copiilor fiind pregătită de părintele Anton Gabor. Urmând mai apoi rubrica dedicată tinerilor îngrijită de părintele Felix Roca cu titlul "Pulsul credinței".

Un alt eveniment important în viața diecezei a fost pelerinajul crucii și icoanei Zilelor Mondiale ale Tineretului în România, articolul de la pagina 18, cu titlul "Crucea și icoana ZMT în Moldova" dorind să scoată în evidență atât locul pe unde au fost aceste simboluri, dar și reacția tinerilor la un asemenea eveniment.

De asemenea, recomandăm și articolele: "Dangăt de clopot" de părintele Emil Lucaci, "Să nu uiți cerul" de Traian Dorz, "Nostalgia divinului" din cadrul rubricii "Tablete spirituale" pregătită de părintele Cristian Chinez, pagina dedicată misiunilor cu titlul "Doamne, mărește-ne credința!" pregătită de părintele Florin-Petru Sescu, "O luptă continuă" din cadrul rubricii "În apărarea sănătății" îngrijit de Ionela Darcaci, psiholog-voluntar.

Ca de obicei, revista conține rubricile tradiționale "Știri", "Poșta redacției", "Noutăți Editoriale", "Concurs" și "Rebus", ultima rubrică fiind susținută de părintele Emanuel Imbrea.

Revista este ilustrată cu multe fotografii, pe copertă fiind o imagine de la Liturghia de deschidere Radio Maria în Parohia din Bacău "Sfântul Nicolae".

Pe deplin însetați de pace, doresc să vă urez o lectură liniștită și plină de roade în inimile tuturor creștinilor!

Ionuț-Gabriel Giurgică

* * *

Pentru abonamente la revista "Lumina creștinului" și la celelalte publicații ale Editurii "Presa Bună" consultați pagina de abonamente.


 

lecturi: 48.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat