Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Talentul în slujba misiunilor

În sintonie cu dorința lui Isus de a face cunoscută Evanghelia tuturor popoarelor și continuând șirul inițiativelor în vederea susținerii misiunii din Kenya, familia Andrici, alături de multe alte familii din Iași, în prezența pr. Eugen Blaj și a pr. Felician Tiba, răspunzând dorinței pictorului David Alexandru (10 ani), sâmbătă, 18 octombrie, în ajunul Zilei Mondiale a Misiunilor, a organizat un vernisaj de pictură, urmat de o licitație, iar fondurile adunate au fost îndreptate către copiii nevoiași din deșertul Chalbi.

Evenimentul a adunat mai multe familii care au dorit să dea curs vocației de a fi "misionari" prin Botez, alegând în mod liber și deschis să ofere din timpul și din veniturilor lor modeste, pentru susținerea misiunii pe care Dieceza de Iași o are în Kenya.

Demnă de laudă este și inițiativa micului David Alexandru care, după ce a citit despre proiectul "Să dăruim iubire", printr-un mesaj postat pe o rețea de socializare și adresat familiei organizatoare, și-a făcut cunoscută dorința sa de a-i ajuta cu munca mâinilor sale pe copiii care "oricum au mai mare nevoie de atâtea lucruri necesare, mult mai mult decât noi".

Momentul, deși unul caritativ, și ca atare trebuia ținut la "secret", s-a dorit a fi împărtășit, nu doar pentru a evidenția o inițiativă a lunii Octombrie SAU mai exact, a Zilei Internaționale a Misiunilor, ci pur și simplu pentru a spune că "se poate", că astfel de inițiative stau la îndemâna noastră și că stă în putința noastră ca din puținul nostru să împărtășim și cu alții.

Biserica este misionară prin esență, iar familia familiilor Bisericii, conștientă că în anumite părți ale ei este nevoie mai mare și de susținere concretă, este îndemnată să privească departe și în același timp, aproape, pentru a putea oferi sau mai degrabă, pentru a se putea oferi celor mai săraci dintre săraci.

Un participant

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 octombrie: Iași: Talentul în slujba misiunilor


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat