Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Liturghia de inaugurare a Radio Maria Bacău

PS Petru Gherghel a prezidat Liturghia de inaugurare a postului Radio Maria Bacău vineri, 17 octombrie 2014, în cadrul unei Liturghii solemne celebrate în biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, la ora 18.00. La celebrare au fost prezenți pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, pr. Doru Popovici, director Radio Maria din România, numeroși preoți, seminariști și credincioși din Bacău și împrejurimi.

Ceea ce acum câțiva ani părea un vis frumos al unui mic număr de persoane, iată că astăzi este o realitate concretă: Radio Maria poate fi ascultat și la aparatele de radio ale unora dintre credincioșii din Dieceza de Iași, mai exact în zona Bacău. Este un dar din partea lui Dumnezeu, de aceea, ca mulțumire, s-a celebrat o sfântă Liturghie la Bacău.

În cântările solemne ale corului, credincioșii așteptau începerea sfintei Liturghii. Preoții au ieșit în altar, având alături pe păstorul diecezei. Era o atmosferă parcă de așteptare. Luminile în biserică nu erau toate aprinse, semn că bucuria se lăsa așteptată. După salutul de bun venit din partea părintelui Dâscă, a urmat actul penitențial și cântarea Gloria! A fost momentul când biserica s-a umplut de lumină și parcă bucuria noastră, care aștepta să iasă afară din interior, a răbufnit în acest imn de laudă adus Domnului.

La omilie, pr. Cornel Cadar, responsabil al Oficiului pentru Comunicații Sociale, a subliniat importanța acestui radio creștin în societate. Isus în evanghelie le spune ucenicilor: "Ceea ce auziți la ureche spuneți mai departe, ceea ce vă spun în întuneric spuneți la lumină" (Lc 12,3). Părintele predicator a subliniat că acum se întâmplă acest lucru și în comunitățile din Bacău. Antenele de pe acoperișuri transmit mai departe cuvântul care este vestit și predicat în biserică. Părintele a încheiat prin a-i mulțumi Domnului pentru acest dar și a amintit că în curând vom asculta Radio Maria și în zona Roman.

La finalul sfintei Liturghii, pr. Doru Popovici a vorbit celor prezenți despre Radio Maria și le-a mulțumit tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect.

PS Petru Gherghel i-a felicitat pe cei care au făcut posibilă deschiderea acestui post de radio creștin în Bacău și i-a încurajat să ducă mai departe lucrarea cea bună pe care au început-o.

După binecuvântarea finală, corul Parohiei Bacău-centru a intonat cântarea Christus vincit, semn că la final iubirea lui Cristos va cuceri inimile tuturor oamenilor și îl vor recunoaște ca unic mântuitor.

Postul Radio Maria poate fi auzit pe unde radio în municipiul Bacău și în satele din împrejurimi, începând de vineri, 17 octombrie 2014, pe frecvența 89,6 FM.

Pr. Claudiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 octombrie: Bacău: Liturghia de inaugurare a Radio Maria Bacău


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat