Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Și Ratzinger la beatificarea lui Paul al VI-lea

"Putem să ne așteptăm la prezența papei emerit Benedict al XVI-lea la beatificarea lui Paul al VI-lea, duminica viitoare". Asta a anunțat părintele Federico Lombardi. În afară de papa emerit Joseph Ratzinger, care a fost făcut cardinal de Paul al VI-lea, vor fi prezenți alți doi cardinali creați de Montini, Paulo Evaristo Arns și William Wakefield Baum.

Între timp, Dieceza de Milano se pregătește să participe la beatificarea lui Paul al VI-lea, care ca arhiepiscop, a condus Biserica ambroziană, între 1954 și 1963, într-un moment istoric crucial pentru viața eclezială și citadină, lăsând o amprentă de neșters.

De mâine, sâmbătă, 18 octombrie 2014, vor sosi la Roma 3.000 de pelerini ambrozieni pentru a trăi trei momente. Primul, mâine, la ora 18.30, la Bazilica celor Doisprezece Apostoli, pentru liturgia vesperelor prezidată de cardinalul Angelo Scola. Duminică, 19 octombrie, la ora 10.30, în Piața "Sfântul Petru", sfânta Liturghie de beatificare a lui Paul al VI-lea prezidată de papa Francisc. Luni 20 octombrie, la 9.30 pentru sfânta Liturghie de mulțumire în bazilica "Sfântul Paul din afara zidurilor", prezidată de cardinalul Scola, pentru credincioșii din diecezele de Milano și de Brescia.

În parohiile ambroziene, sâmbătă, 18 octombrie se vor celebra vegheri ca pregătire pentru beatificare și la toate liturghiile, începând de la cele din ajun de sâmbătă 18 și apoi de duminică 19, credincioșii se vor uni în rugăciune cu pelerinii de la Roma. Când la Roma în Piața "Sfântul Petru" papa Francisc îl va proclama "fericit" pe Paul al VI-lea, la Milano și în toate parohiile din dieceză, clopotele vor suna solemn în semn de sărbătoare.

Cine a rămas la Milano va putea să asiste la transmisia directă a acestei Liturghii, între orele 10.20 și 12.30 circa, pe ecranul uriaș montat în Galeria Vittorio Emanuele II în centrul orașului Milano. Va fi o proiecție inovativă: fie pentru că este prima dată când o Liturghie este transmisă în galerie, fie pentru că pentru prima dată în Europa va fi efectuată pe ecran în 4K, un nou standard de televiziune care permite o calitate a imaginii de patru ori mai mare decât cea HD. Spectatorul din Galerie, privind evenimentul, va avea senzația că se află direct în fața Pieței "Sfântul Petru".

(După Vatican Insider, 17 octombrie 2014)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat