Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Sfinții au pornit din catacombe

Dacă din timpurile de altădată, primii creștini ne-au transmis adevărata credință în Dumnezeu - Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, păstrând nealterată mărturia apostolilor, fără influența devastatoare a practicilor și obiceiurile malefice, a "monștrilor ucigători de suflete"... au reușit pentru că l-au urmat pe Isus Cristos-Dumnezeu, cu toată ființa lor, chiar din catacombele tainice ale pământului, de unde însuși Mântuitorul a înviat! Spre gloria atotputerniciei lui Dumnezeu, creatorul vieții desăvârșite.

Un astfel de drum îl parcurge acum comunitatea bisericii "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț, care se aliniază, cu mult curaj, în planul lui Dumnezeu, de a-și construi o casă... cât o catedrală!

Pornind din subsolul acesteia, cât "o catacombă" la început, cu multă teamă, și ajungând acum, la jumătatea drumului, când turnul și acoperișul bisericii își arata măreția, asemenea brazilor din munți, prin izbândă multor zile de muncă și jertfă, ne dorim, ca atâția alți creștini romano-catolici, să avem puterea, prin harul și binecuvântările lui Dumnezeu, să trăim cu toții momentul desăvârșirii locașului sfânt.

De aceea, am primit cu mare bucurie vestea că în parohia noastră, urmau să sosească, în ziua sfinților Simon și Iuda Tadeu, la 28 octombrie 2014, colegii de generație ai părintelui nostru paroh și decan Mihai Enășel, hirotoniți ca preoți în zilele de prigoană comunistă din 15 august 1968.

Am avut privilegiul să le sărbătorim împreună cei 70 de ani de viață și 46 de ani de preoție în mijlocul poporului creștin, ce au atâta nevoie de sfințire și mântuire.

Prezenți la sfânta Liturghie, prezidata de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, am fost cu adevărat onorați și încurajați de cuvintele și binecuvântările celor 12 preoți rămași în activitate sau pensionari, ajunși decani, rectori, profesori și, respectiv, arhiepiscop mitropolit, ce și-au desăvârșit misiunea, cu fiecare generație, spre triumful credinței creștine, romano-catolice.

Întăriți în convingerea că sfinții s-au format și pornit în lume din catacombele de suflet și timp ale lui Dumnezeu, prin acest moment omagial, cu mulțumiri și urări de sănătate, i-am încredințat pe ospeții noștri preasfintei Fecioare, puterii Duhului Sfânt, sfântului Iosif, cât și rugăciunilor noastre, spre a ajunge, împreună cu părintele nostru decan Mihai Enășel, la momentul desăvârșirii lucrărilor și sfințirii casei lui Dumnezeu pe pământ, biserica "Sfântul Iosif Muncitorul din Piatra Neamț.

Cristina Koch Smeu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 octombrie: Piatra Neamț: Sfinții au pornit din catacombe


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat