Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Elevi și profesori împreună în rugăciune

Pentru a-și arăta dragostea față de sfânta Fecioară Maria, Regina Martirilor, miercuri, 22 octombrie 2014, elevii de la C.N. "Vasile Alecsandri", C.T. "Anghel Saligny", C.E. "Ion Ghica", C.T.C. "N.V. Karpen", C.T. "D. Mangeron", C.N. "Ferdinand I", C.N. "Gh. Vrănceanu", C. "Grigore Antipa" din Bacău s-au întâlnit în biserica "Ss. Petru și Paul", animați fiind de profesorii de religie și de părintele inspector zonal prof. Lucian Adam, pentru a-i adresa gândurile și dorințele lor Mamei cerești, încoronând astfel luna sfântului Rozariu.

Luna octombrie este luna desemnată cinstirii Preasfintei Fecioare Maria, Mama noastră cerească. Credincioșii se adună în număr mare la biserică pentru a o slăvi în aceste 31 de zile în care se recită novene, rugăciuni speciale și sfântul Rozariu. În acest sens, în ziua de 22 octombrie, la ora 14.15 la biserica romano-catolică Sfinții Petru și Paul din Bacău liceenii au participat la un moment de rugăciune închinat Reginei martirilor, Sfintei Fecioare.

Părintele Lucian Adam a prezidat întreaga adunare, deschizând momentul cu cântecul "Venim, o, Preacurată", după care le-a prezentat elevilor motivul organizării evenimentului și i-a invitat să se roage împreună, ca o familie unită, cel de-al cincilea mister de slavă.

Apoi fiecare elev a meditat la cuvântul Sfintei Scripturi din Evanghelia după Ioan, și anume scena împărțirii hainelor lui Isus prin tragere la sorți de către soldați înainte de răstignirea și moartea lui Cristos pe cruce. Într-o scurtă omilie, părintele a subliniat importanța rugăciunilor către sfânta Fecioară Maria și legătura puternică dintre aceasta și credincioși, susținută de aparițiile din ultimele secole. De asemenea, fiind și ziua sărbătoririi sfântului Ioan Paul al II-lea, a fost ilustrată relația acestuia cu Maica Domnului, importanța pe care o acorda rugăciunilor mariane și familiei, care este celula fundamentală a societății, fapte susținute de citarea unor mărturisiri ale sfântului.

Momentul binecuvântării finale a conștientizat misiunea la care suntem chemați în a da mărturie despre sfânta Fecioară Maria, despre sfinți în viața noastră, prin faptele noastre. Pentru noi, adolescenții, astfel de momente au un rol excepțional, reamintindu-ne care este scopul și îndatorirea noastră de creștini.

Denisa și Silvia

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 octombrie: Bacău: Elevi și profesori împreună în rugăciune


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat