Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Lleida: Sfânta Fecioară Maria, Mama Unității, ocrotitoarea celei de-a opta întâlniri a familiilor catolice române din Spania

Luna octombrie a fost întotdeauna și continuă să fie un prilej de a ne întâlni și de a ne ruga Maicii Preasfinte, cu mai multă încredere și atenție, în același timp, rugăciunea cea mai îndrăgită: sfântul Rozariu.

Corul nostru a fost în pelerinaj la Lourdes, unde a avut privilegiul de a-i cânta și de-a se ruga sfintei Fecioare în limba română, alături de alți pelerini veniți din toate colțurile lumii care găsesc în acest sanctuar un loc de rugăciune și de aprofundare a credinței, iar în același timp trăiesc experiența ocrotirii și a dragostei Mamei Preasfinte.

De data aceasta, duminică, 19 octombrie, peste 170 de credincioși din Lleida și Zaragoza, alături de preoții Adrian Burcă, Paul Fechetă și Ioan Jicmon, s-au îndreptat către sanctuarul marian de la Torreciudad, loc deja obișnuit al întâlnirilor anuale, pentru a petrece împreună o zi de rugăciune și comuniune, ocazie, de asemenea, de coeziune a comunităților. Un motiv în plus de celebrare față de ceilalți ani a fost prezentarea la sanctuar a unei statui care o reprezintă pe sfânta Fecioară ca Mamă a Unității, statuie ce reproduce icoana originară a sărbătorii hramului românilor din Spania, icoană aflată la Lleida.

Procesiunea cu icoane, momentul de spovezi și de vizitare a sanctuarului, sfânta Liturghie cu binecuvântarea statuii, momentele de rugăciune, urmate apoi de o horă, ca simbol al unității, și de o agapă frățească, au făcut din ziua de duminică o ocazie minunată pentru fiecare dintre noi, de a ne regăsi în sânul unei comunități mărite, dar unite din aceeași dorință: de a fi, împreună, flori ale grădinii sfintei Fecioare.

Fiecare sanctuar aduce nuanțe diferite aceluiași mesaj general pe care ni-l transmite dintotdeauna Mama lui Isus: "Faceți ceea ce vă spune". La Lourdes sau la Torreciudad, la Fatima sau Montserrat, sfânta Fecioara ne așteaptă cu brațele deschise și ne oferă ocazia de a ne simți fiii ei iubiți.

Florentina Budău

*

Mai multe fotografii sunt disponibile pe pagina de Facebook a Corului Miorița: https://www.facebook.com/pages/Corul-Miorita-Lleida/325181667493142


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat