Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Scrisoare pastorală

Din nou la școală

Mereu cu Isus

Dragi copii,

Timpul fericit și frumos al vacanței se apropie de sfârșit.

Îndată porțile școlilor se redeschid și educatorii, învățătorii și formatorii din toate grădinițele și școlile vă așteaptă cu aleasă bucurie și grijă să vă prezinte noi date și cunoștințe, care să desăvârșească formarea voastră pentru viață, continuând munca și iubirea părinților pentru viitorul vostru, din familie, prima școală a vieții.

Cu toții am urmărit ceea ce ați făcut în vacanță și câte clipe minunate ați trăit în familie, lângă bunici și cei dragi ai voștri. Dar, mai ales, ne-am bucurat să vă vedem în clipele voastre de destindere: în tabere, la munte și la mare, dornici să vă îmbogățiți și să vă întăriți cu noi energii pentru a continua pregătirea voastră școlară.

Ne-am bucurat să vă întâlnim la diferitele voastre clipe trăite împreună cu ceilalți colegi și prieteni, adunați în săptămânile voastre distractive și formative, organizate de preoți, persoane consacrate și voluntari, dornici să vă vadă fericiți și bucuroși, mereu în jurul prietenului vostru, Isus, care a fost și el copil și tânăr, care a avut atâtea clipe frumoase lângă părinții săi, Maria și Iosif, și lângă alți copii asemenea lui, care "creștea în vârstă și în har înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor" (Lc 2,52).

Urmărind momentele voastre de întâlnire în tabere și campusuri de vară, sub coordonarea preoților și a persoanelor consacrate, care vă iubesc, am înțeles că voi ați avut o mulțime de teme, subiecte și preocupări dintre cele mai variate și mai frumoase, lecții pentru pregătirea voastră, pentru a începe un nou an școlar și a vă pregăti pentru viață.

Iată câteva tematici de la "Vara împreună": "Trăiește clipa cu Isus"; "Să creștem în prietenie alături de Isus"; "Colorează-ți viața alături de prieteni"; "În căutarea lui Isus"; "Cu Isus sunt fericit!"; "Bucuria - comoara vieții"; "Secretul adevăratei fericiri"; "Fericiți alături de fericitul episcop martir Anton Durcovici"; "Cu Isus la drum"; "Secretul adevăratei fericiri"; "Prietenia cu Isus are un singur drum: în sus!"

Ce frumos și ce program fericit de viață pentru a crește în vârstă și în înțelepciune, înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor!

Cu aceste frumoase gânduri acum vă apropiați de băncile școlilor. Dacă nu le veți uita, veți aduna multe cunoștințe pentru drumul vostru.

Vă doresc tuturor drum bun, mereu în sus, pentru a crește frumoși și fericiți! Un nou an școlar binecuvântat.

15 septembrie 2014

Al vostru,
Petru Gherghel,
episcop de Iași


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat