Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Nou (BC): PS Aurel Percă la inaugurarea bisericii noi

Anul acesta sărbătoarea hramului, luni, 29 septembrie 2014, a fost mult amplificată de inaugurarea bisericii noi din Satu Nou, județul Bacău, în prezența Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar, însoțit în procesiune către altar de aproximativ 25 de preoți vecini, dar și de mai departe.

Mult așteptata sărbătoare a comunității a început la ora 11.00 prin procesiunea impresionantă a ministranților, preoților și a episcopului care a binecuvântat mulțimea entuziasmată.

La începutul solemnității, părintele paroh și-a exprimat trăirea de împlinire și satisfacție sufletească. A amintit că în cei 12 ani de muncă au fost cutremure și furtuni create de cel rău, dar pe care le-am răzbit prin sfântul arhanghel Mihai, patronul comunității noastre. Ceea ce se vede nu este o lucrare omenească, ci zidirea lui Dumnezeu prin mâinile noastre nevrednice și umile.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de ep. Aurel, care ne-a invitat la o trăire mai intensă a credinței în Biserică, după modelul fiecărui arhanghel în parte: Mihael, Gabriel și Rafael.

La sfârșitul celebrării episcopul a mulțumit părintelui Serafim Romila pentru munca destoinică depusă în această parohie în ultimii 16 ani. Misiunea care i se încredințează va fi pentru formarea noilor seminariști din Seminarul Mic de la Bacău.

Printre lacrimi, mulți dintre cei prezenți au trăit momente înălțătoare pentru locul mirific în care s-a celebrat sfânta Liturghie și pentru acompanierea muzicală de excepție a corului parohiei noastre.

Fiecare credincios participant a mulțumit din inimă lui Dumnezeu pentru ziua hramului și inaugurării bisericii noi, iar după amiaza am petrecut-o cu amintirea clipelor cerești din timpul minunatei Liturghii.

Pr. Serafim Romila

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 septembrie: Satu Nou (BC): PS Aurel Percă la inaugurarea bisericii noi


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat