Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

OPCM și CMD: Evanghelia în imagini (XXI). Duminica a 20-a de peste an

Opera Pontificală a Copilăriei Misionare din România (OPCM) și Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini" oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 20-a duminică de peste an.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

Textul de astăzi ne aduce în atenție exemplul unei femei păgâne, o femeie care nu crede în Dumnezeu, dar care va fi o imagine a dorinței mele de a-i mântui pe toți. Ce înseamnă păgân? Om care se închină la mai mulți zei și nu crede în Dumnezeul unic și adevărat.

Într-un astfel de teritoriu se petrece episodul de astăzi. Era în nordul Israelului în ținutul păgân al Tirului și Sidonului, două orașe mari comerciale care nu credeau în Dumnezeu. Într-un astfel de ambient, o femeie se apropie de mine și mi se adresează cu titlul de Fiu al lui David, lucru care arată că uneori și păgânii pot primi harul de a mă recunoaște. Acest titlu arată încă de la început credința ei, dar am refuzat inițial să o ajut pentru ca ucenicii să înțeleagă misiunea care mi-a fost încredințată, aceea de a vesti și a oferi mântuirea Poporului ales, lui Israel.

Voi, dragii mei, sunteți astăzi Poporul ales al meu. Odată cu venirea mea am arătat tuturor că apartenența la acest popor nu este dată doar de faptul de a te fi născut într-o anumită țară, ci de credința pe care o ai în Dumnezeu, în mine. Bunurile mântuirii: fericirea și viața veșnică, ospățul ceresc, privesc în mod direct pe toți cei care cred în mine. Credința vie și sinceră le permite tuturor, chiar și păgânilor, o participare la aceste bunuri. Minunea, în final, se împlinește datorită credinței, o credință vie și sinceră care dă dovadă de statornicie, chiar și în momentele în care pare că nu este ascultată.

Dragii mei, orașele devin din ce în ce mai mari, confortul lumii de astăzi, îi face pe tot mai mulți oameni să devină păgâni, să nu mai creadă în mine. Deși șovăielnici în credința lor, sunt foarte mulți cei care se roagă pentru binele lor și al familiilor lor. Aceștia sunt asemenea femeii cananeene: știu că-i pot ajuta, dar nu înțeleg suficient credința pe care o au. Rugați-vă pentru toți aceia care mă caută și se roagă, fără să fie conștienți de credința lor. Ei să fie pentru cei din jur un exemplu al dorinței mele de a-i mântui pe toți.

Dragii mei, rugați-vă pentru toți păgânii care se convertesc!!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru acei oameni care nu l-au cunoscut niciodată pe Dumnezeu sau care l-au cunoscut, dar s-au îndepărtat de el și nu mai cred:

Doamne, sunt mulți oameni, asemenea femeii păgâne, care nu au certitudinea credinței lor, dar continuă să vină la tine pentru a-ți cere ajutorul. Dă-le curajul de a te căuta cu statornicie. Ajută-i și binecuvântează-i!

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru Duminica a 20-a de peste an poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat