Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Serbia, patriarhul ortodox acceptă invitația în Vatican

Patriarhul Bisericii ortodoxe sârbe Irineu a acceptat invitația papei Francisc de a se întâlni în Vatican. Asta a comunicat episcopul de Zrenianin Ladislav Nemet cotidianului Dnevnik. "Toți actualii componenți ai Sfântului Sinod și delegația Sfântului Scaun au concordat cu privire la faptul că această întâlnire trebuie absolut să se realizeze. Acum sunt în curs negocierile diplomatice despre cum să se organizeze vizita, lucru greu, cunoscând agendele papei Francisc și ale Sanctității Sale patriarhul Irineu", a declarat Nemet.

Cu privire la faptul că în interiorul Sinodului Bisericii Ortodoxe din Serbia nu există acord despre eventuala vizită a papei Francisc în țară, susținută în schimb de guvern, Nemet a subliniat că vizita lui Irineu în Vatican "este un important pas înainte sub toate punctele de vedere". "Este timpul ca o dată pentru totdeauna să se elimine din agendă unele chestiuni controversate și să se raționeze cu privire la dezvoltarea înțelegerii reciproce în interiorul creștinătății, temă în dezvoltare deplină începând de la venirea papei Francisc în Vatican. Această întâlnire va fi o ocazie pentru a vorbi despre tematici dureroase care privesc mai mult Republica Serbia și Republica Croația și mai puțin Biserica Catolică, Al Doilea Război Mondial și ceea ce s-a întâmplat în continuare".

Purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei de Belgrad, Milutin Novakovic, a amintit că decizia cu privire la vizita în Serbia a papei nu este de competența Patriarhului și a Sinodului, ci a sfântului consiliu al episcopilor, care îi cuprinde pe toți episcopii ortodocși. "Între ei unii văd favorabilă această eventualitate în timp ce alții consideră că încă nu este timpul oportun", a declarat Novakovic.

(După Vatican Insider, 12 august 2014)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat