Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Videomesaj al Sfântului Părinte Francisc adresat coreenilor cu ocazia apropiatei călătorii apostolice în Republica Coreea (11 august 2014)

Publicăm în continuare textul videomesajului Sfântului Părinte Francisc transmis în Coreea de KBS cu ocazia apropiatei călătorii în Coreea pentru a 6-a Zi a Tineretului Asiatic:

Iubiți frați și surori,

Peste câteva zile, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi fi în mijlocul vostru, în Coreea. Vă mulțumesc încă de acum pentru primirea voastră și vă invit să vă rugați împreună cu mine, pentru ca această călătorie apostolică să aducă roade bune pentru Biserica și pentru societatea coreeană.

"Ridică-te, strălucește!" (Is 60,1): cu aceste cuvinte, pe care profetul le-a adresat Ierusalimului, eu mă adresez vouă. Domnul este cel care vă invită să primiți lumina sa, s-o primiți în inimă pentru a o reflecta într-o viață plină de credință, de speranță și de iubire, plină de bucuria Evangheliei.

Așa cum știți, vin cu ocazia celei de-a șasea Zile Asiatice a Tineretului. Îndeosebi tinerilor le voi aduce apelul Domnului: "Tineret din Asia, ridică-te! Gloria martirilor strălucește peste tine". Lumina lui Cristos înviat strălucește ca într-o oglindă în mărturia lui Paul Yun Ji-chung și a celor 123 de însoțitori, toți martiri ai credinței, pe care îi voi proclama fericiți la 16 august la Seoul.

Tinerii sunt purtători de speranță și de energii pentru viitor; dar sunt și victime ale crizei morale și spirituale din timpul nostru. Pentru aceasta aș vrea să le vestesc lor și tuturor unicul nume în care putem fi mântuiți: Isus, Domnul.

Iubiți frați și surori coreeni, credința în Cristos a înfipt rădăcini adânci în pământul vostru și a adus roade îmbelșugate. Bătrânii sunt păzitorii acestei moșteniri: fără ei tinerii ar fi lipsiți de amintire. Întâlnirea dintre bătrâni și tineri este garanție a drumului poporului. Și Biserica este marea familie în care toți suntem frați în Cristos. În numele său vin la voi, în bucuria de a împărtăși cu voi Evanghelia iubirii și a speranței.

Domnul să vă binecuvânteze și Fecioara Mamă să vă ocrotească.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat