Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

OPCM și CMD: Evanghelia în imagini (XX). Duminica a 19-a de peste an

Opera Pontificală a Copilăriei Misionare din România (OPCM) și Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini" oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 19-a duminică de peste an.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

Iată-ne din nou împreună pentru a asculta și a înțelege cuvintele Evangheliei. Știu că momentele cele mai frumoase ale vieții sunt acelea în care prietenii stau unul lângă celălalt și își împărtășesc clipele frumoase împreună.

Același lucru se întâmplă și cu ucenicii mei în fragmentul evanghelic de astăzi. După toată învățătura frumoasă despre Împărăția mea, după toate minunile săvârșite, ei doreau să rămână cu mine și simțeau o greutate în a se îndepărta de locul în care eram eu. De aceea a trebuit să le poruncesc să urce în barcă și să meargă pe celălalt mal. Barca este imaginea Bisericii care pornește în largul lumii pentru a vesti evanghelia. A fi ucenic și misionar înseamnă a urca în barca Bisericii și a porni înainte mea pentru a-mi pregăti venirea.

Vestirea Evangheliei, ca și înaintarea ucenicilor din fragmentul de astăzi, nu a fost și nu va fi un lucru ușor. Valuri puternice se ridică împotriva Bisericii, iar ucenicii, deși experimentați în lupta cu marea, simt frică în fața tuturor încercărilor prin care trebuie să treacă. Știu însă, că cele mai grele momente ale unui om sunt acelea în care se simte singur în încercările vieții, așa cum li s-a întâmplat ucenicilor pe mare. Ucenicii se simțeau singuri în barcă, iar atunci când m-au văzut, le-a fost și mai greu să înțeleagă că sunt eu.

Dragii mei, sunt sigur că uneori vă simțiți singuri, mai ales atunci când vreți să faceți binele și nu sunteți înțeleși, iar această singurătate vă face și mai grea posibilitatea de a mă simți aproape. Știu că uneori ați vrea să strigați ca Petru: Doamne, dacă ești tu, poruncește-mi să vin la tine, călcând peste abisul problemelor și încercărilor mele! La început pășiți cu încredere, dar și în aceste condiții, valurile și vântul vă fac să vă gândiți mai puțin la mine și mai mult la nesiguranța voastră.

Priviți la Petru astăzi, el vă arată ce înseamnă a crede: a asculta glasul meu, a porni pe ape chiar și în pericole, a ezita uneori atunci când încercările vieții vă înspăimântă, dar, mai ales, a nu uita că eu sunt acolo pentru voi. Dacă veți striga după ajutor, eu vă voi salva.

Dragii mei, eu am brațele întinse pentru voi!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru toți copiii din lumea întreagă care se simt singuri în încercările vieții. Ne rugăm ca ei să-l simtă pe Isus mereu aproape::

Doamne, sunt mulți copii care și-au propus să te slujească pe tine și să facă mereu binele, dar indiferența celor din jur și răutatea i-au făcut să se simtă singuri și descurajați. Fii tu tăria și sprijinul lor!

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru Duminica a 19-a de peste an poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat