Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Scrisoarea papei la Liturghia pentru Foley: "Ajunge cu violența nesocotită"

De Domenico Agasso jr.

După ce le-a telefonat părinților, papa Francisc a trimis și o scrisoare cu ocazia Liturghiei celebrate pentru a-l aminti pe fiul lor, James Foley, jurnalistul american ucis - decapitat - de jihadiștii din Statul Islamic. "Să ne rugăm pentru sfârșitul violenței nesocotite și pentru zori de pace și reconciliere între toți membrii familiei umane", a scris pontiful în mesaj - prezentat de Radio Vatican la 26 august 2014 - citit în ziua anterioară, 25 august, participanților la celebrarea din New Hampshire (SUA).

Francisc s-a unit și astfel la durerea rudelor, prietenilor și colegilor reporterului SUA, asigurând rugăciunea sa și apropierea sa spirituală.

La celebrare, care s-a ținut într-o biserică din Rochester frecventată de familia Foley, au luat parte sute de persoane. A prezidat episcopul local, monseniorul Peter Libasci, care a pus accentul pe forța pe care James Foley, precum și familia sa, au luat-o din credința catolică. În afară de asta, prelatul s-a rugat pentru jurnalistul american Steven Sotloff, un american de 31 de ani, ostatic împreună cu Foley, și pentru ceilalți ostatici care sunt încă în mâna jihadiștilor din Irak.

La rândul lor părinții lui James Foley, John și Diane, cu puțin înainte de celebrarea din biserica "Stăpâna noastră a Rozariului", au destăinuit (la France Presse) că își doresc ca viața și munca fiului lor, ucis în mod brutal la vârsta de 40 de ani, să reprezinte în viitor un exemplu pentru toți cei care apără libertatea presei și pacea în lume. Apoi au lansat un apel pentru eliberarea celorlalți jurnaliști răpiți, îndeosebi chiar Steven Sotloff, amenințat de jihadiști că va fi următoarea victimă. "Să ne rugăm pentru ostaticii care sunt încă acolo, îndeosebi pentru Sotloff - au afirmat ei. Să păstrăm speranța că poate fi făcut ceva pentru el ca să nu aibă un asemenea sfârșit", a spus John Foley în fața sutelor de prieteni ai familiei.

(După Vatican Insider, 26 august 2014)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat