Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

OPCM și CMD: Evanghelia în imagini (XVIII). Duminica a 17-a de peste an

Opera Pontificală a Copilăriei Misionare din România (OPCM) și Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini" oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 17-a duminică de peste an.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

Știu că mulți dintre voi ați participat la campusurile de vară organizate în parohie și ați avut printre jocuri "Căutarea comorii".

Marea comoară conține atât de multe puncte încât orice clasament poate fi răsturnat, aducând echipei care o găsește șansa de a se clasa pe primul loc în competiție. V-am văzut de multe ori în acest joc căutând cu atenție, concentrați, dornici de a găsi comoara.

Evanghelia de astăzi ne vorbește despre o imagine asemănătoare. Viața noastră este asemenea marelui joc "Căutarea comorii", în care suntem invitați să descoperim Împărăția lui Dumnezeu. Împărăția este pur și simplu descoperită: sub imaginea unui tezaur ascuns în ogor sau sub imaginea unui mărgăritar de mare preț. Ați putea spune că și într-un caz și în celălalt este vorba de noroc. Numai că, așa cum în campus găsiți comoara doar dacă împliniți anumite condiții și țineți cont de indiciile primite, tot așa, în viață, veți descoperi Împărăția mea și vă veți bucura de valoarea ei, doar dacă îndepliniți anumite condiții și respectați indicațiile primite.

În fragmentul evanghelic, omul care a descoperit comoara în ogor trebuie să vândă "tot ce are" pentru a intra în posesia acelui ogor. Negustorul face la fel pentru a obține acel mărgăritar. Pentru a descoperi comoara trebuie: 1. să dorești comoara și să-i cunoști valoarea; 2. să vă puneți cu tot interesul în căutarea ei; 3. să țineți cont de regulile și indicațiile primite.

Împărăția lui Dumnezeu, Marea Comoară, este domnia mea în inimile voastre și în lumea întreagă. Ea aduce cu sine o lume mai frumoasă și mai plăcută, dar sunt tot mai puțini cei care o caută. Interesați de micile comori ale vieții: succes, bani, notorietate și putere, oamenii uită valoarea ei și uită de regulile de aur ale vieții de credință, poruncile.

Dragii mei, eu vă propun Marele Joc al vieții de credință prin care puteți schimba lumea. Veți participa oare la acest joc? Vă veți angaja cu totul în găsirea Comorii?

Eu sunt mereu alături de voi și vă încurajez!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru toți acei oameni care în Orientul Mijlociu au descoperit comoara credinței și au de suferit datorită credinței lor în Isus:

Doamne, în Orientul Mijlociu (Asia), sunt mulți oamenii care, descoperind comoara credinței, au de îndurat persecuție. Ei au renunțat la tot pentru că te-au descoperit pe tine. Fii Tu tăria lor în momentele de încercare!

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru Duminica a XVII-a de peste an poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat