Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Campus "Colorează-ți viața"

Parohia "Înălțarea Sfintei Cruci" din Buhonca, în colaborare cu Seminarul "Don Orione" din Iași, a organizat, în perioada 16-20 iulie 2014, un campus pentru copiii din comunitate, la care au participat aproximativ 25 de animatori și 85 de copii.

Prima zi a campusului a fost o zi a cunoașterii, atât pentru animatori, cât și pentru copiii care așteptau cu nerăbdare ca acest campus să înceapă. După salutul organizatorilor de la seminar și al părintelui paroh, copiii au fost împărțiți în patru grupe, fiecare dintre ele alegându-și câte un nume: Gladiatorii, Îngerii albaștri, Spiridușii și Fluturașii. Fiecare echipă a trebuit să-și facă un imn propriu și să deseneze o stemă.

Pe parcursul celor patru zile copiii au încercat să înțeleagă întâmplarea lui Max, fiul risipitor din parabola evanghelică care poartă același nume, parabolă pe care animatorii au reprezentat-o foarte bine printr-o scenetă care avea loc dimineața, după câteva bansuri care îi înviora pe copii. După această scenetă urma o mică cateheză care avea ca scop importanța de a avea un vis bun pe care să-l urmezi, dar și descoperirea dificultăților în realizarea acestora. Copiii aveau un entuziasm deosebit mai ales în ceea ce urma, adică jocurile pentru care ei, cu ajutorul și prin încurajarea animatorilor, s-au dedicat întru-totul pentru a le câștiga. Ziua se încheia cu sfântul Rozariu și sfânta Liturghie unde la Ofertoriu erau oferite planșele, rod al muncii copiilor și animatorilor cu privire la activitatea de dimineață.

Sâmbătă a fost o zi specială întru-cât s-a desfășurat jocul "Colorează-ți viața", unde echipele au trebuit să treacă de câteva probe pentru a obține cele șase culori și să caute pensonul magic pentru a-și putea colora viața. Seara, comunitatea din Buhonca a asistat la câteva scenete făcute de cele patru echipe cu un episod din viața lui Don Orione după care a urmat dans și voie bună.

Campusul s-a încheiat duminică, după sfânta Liturghie, după vizionarea unui material conținând un rezumat al celor patru zile petrecute alături de comunitatea din Buhonca după care a urmat premierea echipelor.

Mulțumim în mod special părintelui paroh, animatorilor și întregii comunități pentru primirea călduroasă în mijlocul lor!

Pr. Iosif Fechetă

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16-20 iulie: Buhonca: Campus "Colorează-ți viața"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat