Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

OPCM și CMD: Evanghelia în imagini (XVI). Duminica a 15-a de peste an

Opera Pontificală a Copilăriei Misionare din România (OPCM) și Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini" oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 15-a duminică de peste an.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

Iată-ne din nou împreună. Mă bucur că ați ales, pentru câteva momente să lăsați cuvintele Sfintei Scripturi, sămânța bună, să pătrundă în inima voastră.

Prima carte a Bibliei, Geneza, vorbește despre această imagine a omului creat din pământ. Așadar omul, care a fost creat din pământ și asupra căruia am suflat duh de viață, are la originea sa un pământ bun. Despre acest pământ vorbește evanghelia de azi. El v-a fost încredințat spre a fi îngrijit.

Toți aveți posibilitatea să vedeți în jurul vostru întinderi mari de pământ cultivat, îngrijit și frumos, dar și pământ plin de buruieni sau fără nici un rod. Diferența este făcută de structura pământului și de grija pe care cineva o are față de pământ. Când o bucățică de pământ este curată și îngrijită de cineva, ea aduce rod și oferă hrană; dar când pământul este părăsit, neîngrijit, plin de pietre sau buruieni, atunci pământul nu mai aduce rod și nici nu poate hrăni pe nimeni. Același lucru se întâmplă și cu sufletul omului atunci când el este neîngrijit, plin de pietre și buruieni.

Dragii mei, atunci când v-ați născut, toți ați fost asemenea unui pământ bun, în care au început să semene tot mai mulți. Mai întâi au semănat mama, tata, rudele, preoții și persoanele consacrate sămânța dragostei, bunătății și credinței, prin grija pe care au avut-o față de voi și prin cuvintele frumoase pe care vi le-au spus despre mine. Mai apoi au început să semene prietenii, strada, televizorul, internetul, experiențele trăite, și astfel pământul a fost expus tot mai mult riscurilor, neglijenței și intemperiilor.

Eu, dragilor, am semănat în pământul inimii voastre sămânța cea bună, prin intermediul persoanelor de bună credință. Această sămânță, însă, poate fi scoasă și împiedicată să aducă rod în voi de prieteniile rele. Rodul ei poate fi uscat dacă nu sunt îndepărtate pietrele răutății, dezinteresului și insensibilității. Ea poate fi înăbușită de buruienile și spinii bârfei, mândriei și egoismului dacă nu sunt scoase.

Nu uitați! Eu semăn. Depinde de voi ca pământul să fie curat și să aduceți rod bogat!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru părinți, rude, preoți, persoane consacrate și laici care se străduiesc să semene în inima copiilor sămânța cea bună:

Doamne, sunt multe persoanele și evenimentele care seamănă în pământul vieții noastre. Ajută-i și întărește-i cu harul tău pe toți cei care sădesc în noi sămânța cea bună. Dă-le curaj și statornicie!

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru solemnitatea Sfânta Treime poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat