Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

OPCM și CMD: Evanghelia în imagini (XIX). Duminica a 18-a de peste an

Opera Pontificală a Copilăriei Misionare din România (OPCM) și Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini" oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 18-a duminică de peste an.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

Sper că sunteți cu toții bine și mă bucur să fim din nou împreună în frumoasa călătorie a descoperirii Evangheliei.

Fragmentul pe care l-am parcurs împreună a fost precedat de vizita mea la Nazaret, locul în care am copilărit, locul în care am crescut. Atunci când am început să vorbesc în sinagogă, a fost dificil pentru toți cei care m-au văzut crescând să înțeleagă de unde aveam eu acea înțelepciune de a predica și acea putere de a face minuni. Ei credeau că mă cunosc.

Astăzi, ca și atunci, sunt oameni asemenea celor din Nazaret care susțin că mă cunosc și nu sunt interesați de ceea ce eu vestesc sau împlinesc prin activitatea Bisericii Universale; sunt oameni care vor să oprească vestirea Împărăției lui Dumnezeu și-i arestează, îi persecută pe creștini, așa cum a făcut Irod cu Ioan. Dar mai există o mulțime mare de oameni, asemenea mulțimii de pe malul lacului Genezaret în care numai bărbați erau vreo 5000, care mă caută și doresc să asculte cuvântul meu. Ei sunt bucuria mea. Ori de câte ori privesc la ei, un sentiment de simpatie, iubire și milostivire îmi cuprinde inima. Așa cum stau și vă privesc pe voi acum.

Ceea ce impresionează în textul de astăzi, pe lângă numărul mare de oameni care mă caută, este înmulțirea pâinilor care urmează. Oamenii care au venit au fost impresionați de cuvintele mele, au fost vindecați de puterea mea dar, pentru ca ei să se simtă o comunitate, aveau nevoie să pună ceva în comun, să împărtășească ceva. A dărui și a împărtăși este secretul oricărei comunități.

Sunt mulți cei care vin la biserică, dar pleacă acasă fără să fi oferit ceva lui Dumnezeu sau celorlalți, fără să se împărtășească. Ucenicilor le-am cerut să ofere puțin, pentru ca eu să împlinesc minunea. Vouă, dragii mei, vă cer să veniți la biserică, să pregătiți biserica, sfânta Liturghie, să cântați, să vă spovediți și să vă împărtășiți. Minunea convertirii oamenilor încredințați-mi-o mie. Vouă vă cer puțin, pentru ca eu să am ce înmulți. Cele cinci pâini și cei doi pești sunt darul vostru pus în comun.

Dragii mei, eu mă bucur să primesc darul vostru!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm ca toți copiii creștini să pună în comun darurile lor, pentru ca Isus să poată împlini și astăzi minunile sale:

Doamne, tu ne iubești pe noi, copiii, și ne ceri să punem în comun puținul pe care-l avem, pentru a fi o comunitate. Ajută-ne să punem în comun disponibilitatea noastră, participând activ la sfânta Liturghie și dând exemplu bun!

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru Duminica a XVIII-a de peste an poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat