Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși - Corni: Administrarea sacramentului Mirului

Sâmbătă, 26 iulie 2014, în sărbătoarea Sfinții Ioachim și Ana, bunicii lui Isus, a avut loc administrarea sacramentului Mirului pentru 117 copii și tineri ai Parohiei "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni.

Alături de acești copii, de nașii și familiile lor, întreaga comunitate a fost în sărbătoare întâmpinându-l pe Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar, cu o coloană de mașini, apoi cu o paradă de cai încălecați de tinere. A urmat primirea tradițională cu colac și sare, în timp ce părintele paroh Benone Butacu i-a urat un călduros "Bun venit" în mijlocul hușenilor, după care Preasfințitul, însoțit de un număr de 16 preoți invitați, au pășit spre intrarea în biserică sub un pod de flori format de candidații pentru Mir.

La începutul sfintei Liturghii, părintele paroh i-a recomandat Preasfințitului pe tinerii și copiii care s-au pregătit considerându-i vrednici să primească darurile Duhului Sfânt.

În omilie, Preasfințitul, după o scurtă verificare asupra pregătirii lor, i-a îndemnat și încurajat ca în întunericul acestei lumi pentru care soarele adevărat nu mai există, ei, acolo unde își vor desfășura activitățile: în familie, la școală, mai târziu în diferite alte activități aici sau oriunde în lume, să fie steluțe sau luminițe pe firmamentul cerului; să devină ei înșiși modele de trăire autentică a unei vieți creștine, să fie apostoli ai adevărului. I-a încurajat pe toți să fie statornici în credință asemenea fericitului Anton Durcovici și a multor altor martiri ai credinței care au mărturisit cu prețul vieții iubirea lor față de Creatorul Universului.

Tinerii, prin reprezentantul lor, au mulțumit Preasfințitului pentru îndemnurile primite asigurându-l că vor răspunde pozitiv la șoaptele Duhului Sfânt și angajându-se să pășească cu perseverență pe drumul maturizării creștine.

La final, Preasfințitul a primit un cadou din partea tinerilor miruiți ca semn de prețuire: o cruce episcopală și un frumos buchet de flori; o cruce care simbolizează misiunea de păstorire a poporului lui Dumnezeu, iar florile simbolizând delicatețea muncii de păstor al sufletelor.

Preasfințitul Aurel Percă a mulțumit pentru cadou și pentru organizarea acestei frumoase sărbători în comunitatea noastră, invitând la o susținere reciprocă în rugăciune pentru slava lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor.

Cipriana Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 iulie: Huși - Corni: Administrarea sacramentului Mirului


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat