Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

OPCM și CMD: Evanghelia în imagini (XV). Duminica a 14-a de peste an

Opera Pontificală a Copilăriei Misionare din România (OPCM) și Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini" oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 14-a duminică de peste an.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

Pr. Florin-Petru Sescu

*

Dragii mei,

Cât mă bucur că fragmentul pe care l-am parcurs astăzi vorbește despre voi, cei mici, care puteți fi un bun exemplu pentru cei mari! I-am mulțumit Tatălui pentru că a oferit darul cunoașterii lucrurilor înalte celor mici și l-a ascuns celor înțelepți și pricepuți.

Cine sunt acei înțelepți și pricepuți la care se referă cuvintele mele?! Când am folosit aceste cuvinte, mă refeream la mai marii poporului israelit care erau înțelepții și pricepuții acelui timp, dar și la toți aceia care consideră că studiul Sfintelor Scripturi și al Legii, aduce după sine o cunoaștere deplină a lui Dumnezeu, închizându-se harului și noutății. Aceștia blochează în ei dorința de a mă cunoaște, de a afla mai multe despre Dumnezeu.

Oamenii mari, o parte dintre ei, au o anumită doză de mândrie care le spune că ceea ce au învățat le este suficient. Faceți un experiment: întrebați-i pe cei mari de când nu au mai deschis Catehismul sau Biblia?! Dar voi?! Mulți consideră că ceea ce au învățat la Prima Sfântă Împărtășanie, la Mir sau pregătindu-se pentru Căsătorie, înseamnă cunoașterea deplină a lui Dumnezeu; consideră că nu mai au nimic de adăugat acestor cunoștințe. Acești oameni se consideră pricepuți și învățați și nu mai au nevoie de nimic. Ei vor considera că Dumnezeu le cere mereu imposibilul și că nu înțelege situațiile grele prin care ei trec. Vor considera credința un lucru greu și obositor, care nu ține cont de binele și libertatea lor.

De aceea îi prefer pe cei mici asemenea vouă. Ei sunt mereu în căutare, dornici de a descoperi, de a cunoaște, de a afla mai mult. Ei nu obosesc să întrebe, să se mire, descoperind tot mai mult bunătatea mea. Oamenii mari au nevoie să descopere această latură a voastră și să o adopte în prietenia cu Dumnezeu. Să nu obosiți niciodată în a-l căuta pe Dumnezeu, descoperind lucrurile frumoase și dând exemplu celor mari.

Dragii mei, nu uitați, eu sunt blând și smerit cu inima!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru toți acei oameni care, din cauza greutăților vieții sau a mândriei, au încetat să-l mai caute și să-l descopere mai mult pe Dumnezeu:

Doamne, noi te rugăm astăzi pentru acei oameni care consideră că știu totul despre tine și au încetat să mai caute înțelepciunea și bunătatea ta. Întoarce-i, Doamne, pe toți la tine, însoțește-i cu ajutorul și binecuvântarea ta!

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru solemnitatea Sfânta Treime poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat