Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Apel la rugăciune pentru sfințirea păstorilor noștri

Vineri, 27 iunie 2014, în sărbătoarea Preasfintei Inimi a lui Isus, Biserica amintește tuturor credincioșilor că este a LXVIII-a Zi Mondială de Rugăciune pentru Sfințirea Preoților.

Îți cer, Isuse al meu, să nu uiți preoții din lumea întreagă, pentru care eu vreau să trăiesc și să mă ofer ca victimă de ispășire. Luminează-i cu splendoarea ta, pentru ca să înțeleagă și să experimenteze nulitatea realităților omenești. Dă, Isuse al meu, voinței lor puterea și constanța de care au nevoie pentru a nu dori nimic în afară de Tine (Cf. Jurnal, Joia Sfântă a anului 1942).

Așa scria în jurnalul său fericita Maica Speranța a lui Isus. Este un vot pe care bunul Isus îl cere sorei Speranța încă din anul 1927 (Cf. Jurnal). Însă lucrurile nu se opresc aici; această soră care a fost declarată fericită, la 31 mai 2014, la Collevalenza (Italia), îi îndemna pe toți cei care ajung să cunoască mesajul Iubirii Milostive la a profesa acest vot. Sigur că nu trebuie făcut la întâmplare, ci după o serioasă pregătire. Maturitatea de care trebuie să dea dovadă cel care dorește să se ofere Domnului ca jertfă de ispășire pentru alții se poate observa prin aceea că: nu se lamentează niciodată de nimic, nu dintr-un fals eroism, ci fiind conștient că totul, absolut totul vine din mâna lui Dumnezeu și că nimic nu este întâmplător pe acest pământ.

Fericita Maica Speranța a înțeles valoarea suferinței, a sacrificiului în ispășirea greșelilor celorlalți. În scrierile sale ea amintește că vocația fiecăruia dintre noi, ne este dată pentru mântuirea lumii, Isus nu așteaptă de la noi penitență ci iubire; nu am fost creați pentru a suferi, ci pentru a iubi și iubind putem îmbrățișa și suferința: când iubirea e puternică, ai impresia că e ca un foc care arde și dogorăște totul... și se experimentează acea fascinație în durere astfel încât ajungi să o dorești, să o visezi până acolo că nu mai poți trăi fără cruce.

E o temă despre care este mai greu să vorbești în zilele noastre, totuși este o caracteristică a vieții Fericitei Maici Speranța, pe care la rândul ei o propune tuturor. A se oferi ca victimă e o atitudine generală care ar trebui să caracterizeze întreaga viață a unei persoane, un fel de plan pe viață. Toți cei care au cunoscut spiritualitatea Iubirii Milostive, ar trebui să aibă această dorință de ispășire a păcatelor fraților și surorilor, de pe întreaga față a pământului.

Din cer, toți cei care și-au trăit vocația în plinătatea ei vor să ne dea o mână de ajutor în a face și noi același lucru. Poate că ne sperie cuvântul sfințenie...; bine! Hai să folosim un altul! Să încercăm zi de zi, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu deplină încredere în acțiunea Duhului Sfânt asupra noastră, prin mijlocirea preasfintei inimi a lui Isus, a preasfintei Fecioare Maria și a tuturor sfinților să fim mai buni. Este greu, foarte greu în unele momente, dar bunul Isus nu ne lasă niciodată singuri.

Curaj! Rămânem uniți în rugăciune. Aceasta trece toate obstacolele, barierele și dificultățile sunt acceptate cu seninătate și chiar cu bucuria că am contribuit și noi la planul de mântuire înfăptuit de Dumnezeu.

Sr. Maria Gabor a lui Isus O. V.


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat