Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesajul Preasfințitului Petru Gherghel pentru Sărbătoarea Copiilor și solemnitatea Rusaliilor

Vino, Duhule Preasfânt!

Dragi copii, flori ale familiei și ale societății, florile speranței,

Odată cu minunata și binecuvântata trăire a reînvierii naturii, cu tot ce e frumos în jurul nostru și în casele și orașele noastre, am sărbătorit, cu mare însuflețire triumful lui Isus Cristos, prietenul nostru și în mod special al vostru, care, învingând păcatul și moartea, ne a îmbucurat pe toți cu speranța învierii și cu bucuria fericirii veșnice. Despre această bucurie și așteptare ne vorbește măreața Înviere a Domnului.

Apostolul neamurilor, sfântul Paul, în Scrisoarea sa către Romani, ne vorbește despre un mare dar pe care ni l promite și ni l face Dumnezeu nouă, celor ce l iubim și urmăm: "Dacă duhul celui care l a înviat pe Isus Cristos din morți locuiește în voi, cel care l a înviat pe Cristos din morți, va învia și trupurile voastre muritoare, prin Duhul lui care locuiește în voi" (Rom 8,11).

Am participat cu bucurie la cântarea învierii, am proclamat cu mare entuziasm și credință imnul Aleluia! și ne am unit cu toți cei care cred în Cristos, mărturisind marele adevăr al credinței noastre, salutându ne: Cristos a înviat! Adevărat a înviat, Cristos în mijlocul nostru; este și va fi!

El rămâne pururea cu noi și ne oferă darurile sale, pacea sa. Ne amintim bine ce le a adus Isus, cel înviat din morți, apostolilor și ce ne oferă el venind în mijlocul nostru: "Pace vouă!" (Lc 24,36). E salutul lui de bucurie, dar și darul său ceresc.

El le spune apostolilor: "Primiți pe Duhul Sfânt. Precum m a trimis pe mine Tatăl și eu vă trimit pe voi. Mergeți și predicați evanghelia la toată făptura. Iată eu sunt cu voi până la sfârșitul lumii" (cf. Mt 28,20).

Dragi copii,

Vouă, prietenilor săi, vă spune Isus: Pace vouă! Vouă vă încredințează darul Duhului Sfânt, care vă garantează bucuria, vă întărește și vă luminează în viață, vă face să vestiți oamenilor bucuria vieții, bucuria Învierii, bucuria evangheliei.

Se apropie Rusaliile, Coborârea Duhului Sfânt cu cele șapte daruri pe care voi deja le ați primit la Botez și mulți dintre voi la Mir. La marea sărbătoare a Rusaliilor el vi le reînnoiește și vrea să vă umple de curaj, de lumină, de putere și evlavie ca și voi să deveniți apostoli, să vestiți evanghelia și să umpleți de bucurie inimile oamenilor, mai ales, ale celor dragi.

Cu aceste gânduri, cu speranța că veți participa la Sărbătoarea Copiilor de la Valea Mare, vă invit să vă rugați și să strigați și voi, după exemplul apostolilor când îl așteptau în Cenacol, după exemplul sfinților noștri protectori și, mai ales, după exemplul marelui nostru episcop martir, fericitul Anton Durcovici:

Vino, Duhule Preasfânt! Vino și umple inimile noastre de curaj în credință!

Vino și fă să strălucească inimile noastre de lumină și speranță!

Cu îmbrățișarea noastră,

Iași, 1 iunie 2014

Petru Gherghel, episcop de Iași


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat