Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pelerinajul Sfântului Părinte Francisc în Țara Sfântă cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la întâlnirea la Ierusalim dintre papa Paul al VI-lea și patriarhul Atenagora
24-26 mai 2014

Regina coeli
(Betleem, 25 mai 2014)

În acest loc, în care s-a născut Principele Păcii, doresc să adresez o invitație dumneavoastră, domnule președinte Mahmoud Abbas, și domnului președinte Shimon Peres, să înălțați împreună cu mine o intensă rugăciune invocând de la Dumnezeu darul păcii. Ofer casa mea din Vatican pentru a găzdui această întâlnire de rugăciune.

Toți dorim pacea; atâtea persoane o construiesc în fiecare zi cu mici gesturi; mulți suferă și suportă cu răbdare truda atâtor tentative pentru a o construi. Și toți - în special aceia care sunt puși în slujba propriilor popoare - avem datoria să devenim instrumente și constructori de pace, înainte de toate în rugăciune.

A construi pacea este dificil, dar a trăi fără pace este un chin. Toți bărbații și femeile din această țară și din lumea întreagă ne cer să ducem în fața lui Dumnezeu aspirația noastră arzătoare la pace.

* * *

Iubiți frați și surori,

În timp ce ne apropiem de încheierea acestei celebrări, să îndreptăm gândul nostru către Maria Preasfântă, care chiar aici la Betleem l-a născut pe fiul său Isus. Fecioara este aceea care mai mult decât oricare altul l-a contemplat pe Dumnezeu în fața umană a lui Isus. Ajutată de sfântul Iosif, l-a înfășat în scutece și l-a culcat în iesle.

Ei îi încredințăm acest teritoriu și pe toți cei care locuiesc în el, pentru ca să poată trăi în dreptate, în pace și în fraternitate. Îi încredințăm și pe pelerinii care vin aici pentru a se adăpa la izvoarele credinței creștine - sunt prezenți și la această sfântă Liturghie.

Veghează, o, Marie, asupra familiilor, asupra tinerilor, asupra bătrânilor. Veghează asupra celor care au pierdut credința și speranța; întărește-i pe cei bolnavi, pe cei închiși și pe toți cei suferinzi; susține-i pe păstori și întreaga comunitate a credincioșilor, pentru ca să fie "sare și lumină" în această țară binecuvântată; susține operele educative, îndeosebi Bethlehem University.

Contemplând sfânta Familie aici, la Betleem, gândul meu se îndreaptă în mod spontan spre Nazaret, unde sper să pot merge, dacă va vrea Dumnezeu, într-o altă ocazie. Îi îmbrățișez de aici pe credincioșii creștini care trăiesc în Galileea și încurajez realizarea la Nazaret a Centrului Internațional pentru Familie.

Sfintei Fecioare încredințăm destinele omenirii, pentru ca să se deschidă în lume orizonturile noi și promițătoare ale fraternității, solidarității și păcii.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 


lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat