Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Iubirea milostivă

"Dumnezeu este un Tată plin de îndurare, care caută prin toate mijloacele posibile modul de a-i mângâia, ajuta și a-i face fericiți pe fiii săi, îi însoțește, îi caută cu iubire neobosită ca și cum nu ar putea fi fericiți fără ei" (cf. Diario, 5 noiembrie 1927).

Maica Speranța a lui Isus (Josefa Alhama Valera) va fi ridicată la cinstea altarelor la 31 mai 2014, la Sanctuarul Iubirii Milostive din Collevalenza (PG) Italia. De fapt, datorită sfințeniei vieții, ajunge să transmită lumii întregi mesajul iubirii milostive, pe care l-am amintit mai sus.

Până să cunosc această realitate, am trăit ca o "condamnată" la iad, acum însă trăiesc ca o "predestinată" pentru cer. Copilăria mea și o parte din adolescență au fost în perioada comunistă: la școală eram învățați că Dumnezeu nu există și că fiecare om, potrivit teoriei lui Darwin, provine din maimuță, iar tovarășul director de pe atunci ne arăta exact cum "mergeam" noi pe când eram asemenea animale. Din fericire, pr. Petru Mîrț contrabalansa educația noastră cu adevărul: Isus. Sigur că eram bătuți la școală de tovarășa învățătoare pentru că participam la catehism (învățătură o numeam noi) și chiar duminica eram chemați la pregătire, la școală, în timp ce la biserică se celebra sfânta Liturghie; ceea ce nu știau tovarășii era existența sfintei Liturghii de seară la care același preot ne explica din tainele credinței.

Aveam doar 22 de ani când am ajuns să predau religia în școală, fiind colegă cu aceeași profesori despre care v-am vorbit mai sus; unii astăzi sunt ieșiți la pensie, iar eu continui să predau acest obiect minunat care formează oameni în toată puterea cuvântului. Acum e diferit, sunt consacrată Domnului în Ordo Virginum. Faptul că am o "uniformă" i-au determinat pe colegii profesori să aibă comportamente diverse: unii m-au întrebat dacă nu îmi pare rău că nu am întemeiat o familie sau că nu am proprii copii, alții dacă trebuie să port totdeauna voalul, în fine unii au grijă cum vorbesc în prezența mea. La început mă priveau cu o oarecare strângere de inimă, acum suntem prieteni și colaborăm la formarea armonioasă a elevilor, încredințați nouă.

Prin aceste lucruri ordinare trece firul roșu al iubirii milostive, Dumnezeu ne vrea pe toți fericiți, lucrul cel mai important este să înțelegem că "îl căutăm pe Isus atunci când căutăm fericirea" așa cum afirma sfântul Ioan Paul al II-lea. Tot el declara în Dives in misericordia că adevărata misiune a Bisericii este proclamarea milostivirii Domnului (cf. DM, 14).

Sr. Maria Gabor a lui Isus, OV


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat