Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Activități la Fundația "Sfântul Ioan Bosco" în perioada ianuarie-martie 2014

Salezienii lui Don Bosco (Fundația "Sfântul Ioan Bosco") din Bacău a realizat o prezentare a activităților din perioada ianuarie-martie 2014.

Ianuarie

21 ianuarie - Ședință cu părinții copiilor Centrului de zi "Dominic Savio". Fiind la început de an calendaristic și la jumătatea anului școlar, personalul Centrului de zi s-a întâlnit cu părinții copiilor pentru a realiza un bilanț al activităților desfășurate, evoluția și rezultatele avute și prezentarea programului pentru perioada ce va urma.

22 ianuarie - Întâlnire cu voluntarii Centrului de zi. A avut misiunea de a face cunoscut Regulamentul Centrului de zi, drepturile pe care voluntarii le au dar și obligațiile și responsabilitățile ce decurg din a fi voluntar. Pentru a lucra în stilul salezian, voluntarii au ca și model copilăria și adolescența lui Don Bosco, un exemplu de urmat.

25 ianuarie - "Pe patine". Pentru a întări relațiile dintre voluntari și fiind și sezonul de iarnă, o parte din ei au petrecut 2-3 ore pe patinoar. Mișcare, energie, prietenie, bucurie și un grup compact au fost rezultatele obținute.

25 ianuarie - Turneu de ping-pong pentru copiii din clasele V-VIII - din seria turneelor sportive organizate în cadrul Oratoriului, destinate a trezi gust și pasiune pentru sport și nu doar motive de a câștiga. Au răspuns la invitație 20 de participanți, copii atât din Bacău, cât și din satele învecinate.

26 ianuarie - Sărbătoarea lui Don Bosco are un rol important în viața salezienilor și nu numai, deoarece la 31 ianuarie îl sărbătorim pe Sfântului Ioan Bosco, fondatorul congregației. Liturghia a fost celebrată în Parohia "Fericitul Ieremia" în cadrul căreia i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru darul lui Don Bosco și ne-am rugat pentru ca Familia Saleziană să fie fidelă carismei. Sărbătoarea a continuat la oratoriu cu jocuri și concursuri în spiritul salezian.

Februarie

3-7 februarie - Iarna împreună. Activitate devenită tradițională pentru copiii din Oratoriu pe perioada vacanței de iarnă. Aproximativ 80-90 de copii s-au bucurat de jocurile de iarnă, activitățile manuale și recreative organizate de animatorii și voluntarii din Oratoriu. Bucuria a fost și mai mare deoarece au venit copii și voluntari care au participat la programul "Vara Împreună" și au profitat de această ocazie pentru a se reîntâlni.

6-9 februarie - Ieșire tineri aspiranți cooperatori salezieni în Bucovina. Este rândul "celor mari", tineri aspiranți care își trăiesc carisma saleziană la locul de muncă, în viața de zi cu zi, de a avea un moment de formare creștină, de a împărtăși și de a trăi momente de comuniune. Pe lângă acestea, cum Bucovina este o zonă extraordinară a României, nu am pierdut ocazia de a vizita mănăstirile Moldovița, Sucevița, Voroneț, Putna, Gura Humorului - adevărate valori ale patrimoniului României.

7 februarie - ADS la săniuș. Pentru că zăpada mult așteptată a venit din belșug, nu s-a putut să nu ne bucurăm de ea cu o zi la săniuș.

15-16 februarie - Ieșire ADS la Slănic Moldova. Membrii grupurilor ADS au petrecut două zile de familie, momente de grup în care lucrurile simple precum pregătirea mesei, spălatul vaselor, plimbările, jocurile, momentele de rugăciune au creat acea climă care a arătat că nu e nevoie de lucruri extraordinare pentru a te simți bine împreună. Și deși iarna era pe sfârșite ... puțină zăpadă tot a rămas pentru o mică bulgăreală.

În luna februarie Fundația "Sfântul Ioan Bosco" a devenit centru acreditat de testare ECDL și Centrul de inițiere EqualSkills. Dacă te numeri printre cei care doresc să obțină Permisul European de conducere a computerului sau ești încă la început de drum în lumea calculatoarelor te așteptăm să participi la cursurile noastre de informatică.

Martie

1 martie - Turneu de ping-pong pentru liceeni. După turneul celor mici a veni rândul celor mari de a se bucura de spiritul competiției și de a petrece timpul împreună. Câștigătorii turneului au fost tineri care se aflau pentru prima dată în Oratoriu. Au participat atât tineri din Bacău cât și din localitățile apropiate.

9 martie - Sărbătoarea primăverii și sărbătorirea Zilei Mamei. Cei mici din cadrul Centrului de zi și cei mari și-au arătat mulțumirea și recunoștința pentru grija și dragostea cu care sunt înconjurați de părinții lor, în mod special de mama, prin realizarea unor mici momente artistice care au cuprins poezii, cântece dedicate mamei, atât vocal cât și la chitară și o mică scenetă de primăvară.

25 martie - Vizită la Penitenciarul pentru minori și Tineri Bacău. La invitația primită din partea Conducerii Penitenciarului pentru Minori, animatorii grupului ADS-ON împreună cu părintele Iosif Ilieș au mers în mijlocul lor și au petrecut două ore împreună, momentele de animație oferindu-le ocazia de a se cunoaște între ei, de a aduce puțină seninătate și zâmbet pe fețele lor. La jocurile organizate au participat 50 de băieți deținuți. Următoarea vizită sperăm să o organizăm în luna aprilie.

22 martie - Marșul pentru viață. "Să fim o voce pentru cei fără glas. Adopția - o alegere nobilă" - a fost un eveniment organizat de copii, tineri și adulți din Bacău pentru a sensibiliza și informa cetățenii asupra responsabilității fiecăruia pentru ocrotirea și promovarea vieții. Și tinerii din oratoriu au participat la Calea sfintei cruci pentru viață, din cadrul sfintei Liturghii care a avut loc la biserica "Sfinții Petru și Paul" din Bacău, precum și la marșul organizat pe străzile din centrul orașului.

Aducem mulțumiri Primăriei Municipiului Bacău pentru sponsorizarea cu opt băncuțe de exterior, montate pe marginea terenurilor de sport ale Fundației și pentru finanțarea proiectului "Vara Împreună" 2014.

Pe lângă toate aceste activități marcante din viața oratoriului, mai sunt și activitățile care sunt organizate în mod constant, și care dau viață Fundației, precum: întâlnirile săptămânale ale membrilor ADS, meditațiile oferite copiilor din clasa a VIII-a la matematică și română, activitățile zilnice ale copiilor din cadrul Centrului de zi "Dominic Savio", cursuri de informatică, cursuri de chitară, antrenamente la fotbal, clovni.

Cu ocazia sărbătorilor pascale ce se apropie urăm tuturor un Paște fericit! și Cristos a înviat!

Fundația "Sfântul Ioan Bosco"
Cartierul Nord, str. Tazlăului, nr. 9, 600372, Bacău
CONT LEI (IBAN): RO 11 RNCB 0026 0308 9482 0001
CONT EURO: RO 81 RNCB 0026 0308 9482 0002
Tel.: +40.234.582330 Fax: +40.234.524217
E-mail: sdbbacau@gmail.com
www.donbosconord.blogspot.com
www.donboscobc.ro
www.donbosco.ro


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat