Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Zi de reculegere despre pace, armonie și adevăr

Grupul de tineri catolici români din Parohiile "San Vitale" și "Santa Maria Causa Nostrae Laetitiae" din Roma au trăit o zi de reculegere la casa surorilor de caritate Don Morinello, duminică, 6 aprilie 2014.

Am avut privilegiul să-l avem lângă noi pe pr. Ciprian Bejan Piser, care a organizat cu entuziasm această zi și a făcut-o să fie specială. Pr. Claudiu Eva și pr. Vasile Petrișor au fost alături de noi și disponibili pentru spovadă, sfaturi și experiențe împărtășite. Pr. Daniel Mărtinaș a ținut o meditație profundă și mereu actuală pe tema: "Adevărul. Ce este adevărul? Cum trebuie spus adevărul?"

Cine iubește adevărul este în sintonie cu Dumnezeu, fără adevăr nu este iubire și fără iubire nu este adevăr, dar când este adevăr și iubire, acolo domnește Domnul.

Adevărul este ca o sabie, poate să facă lucruri mărețe, să încurajeze, motiveze și să aducă bucurie dar în același timp poate să distrugă, să deranjeze și să creeze conflicte.

Cât este de important puterea cuvântului! Intervine puterea tăcerii, a învăța arta tăcerii, tăcerea răbdătoare și de multe ori tăcerea din iubire pentru aproapele.

După aceste cuvinte profunde fiecare a avut un timp de gândire personală, un timp de împărtășire în grupuri unde tinerii au fost liberi în a exprima opinii, întrebări, clarificări și momente de împărtășire și pregătire pentru sfânta Euharistie. După ce spiritul a fost hrănit, s-a trăit un moment comunitar în a ne hrăni și trupește. După aceste momente, nu puteam să nu încheiem cu Calea sfintei cruci, aflându-ne în Postul Mare.

Alina Dinu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 aprilie: Roma: Zi de reculegere despre pace, armonie și adevăr


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat