Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

ERC: Informații despre posibilitatea deplasării și cu un tren special la beatificarea episcopului Anton Durcovici

Beatificarea episcopului Anton Durcovici este un eveniment istoric la care doresc să ia parte mulți credincioși, din toate parohiile Diecezei de Iași, pentru a se bucura în spirit de credință de acest moment deosebit pe care îl va trăi Dieceza de Iași la 17 mai 2014.

În cadrul sesiunii de primăvară a Consiliului Prezbiteral, desfășurate la 3 aprilie, s-a discutat și despre dificultatea credincioșilor din mai multe parohii de a se deplasa la Iași; s-a spus că nu sunt autocare și microbuze suficiente pentru toți.

Pentru a veni în sprijinul acestor pelerini, a fost prezentată și posibilitatea punerii la dispoziție a uneia sau chiar a două garnituri de tren speciale care să circule pe ruta Adjud - Iași (oprind în locurile unde vor trebui luați credincioșii) în dimineața beatificării, iar după beatificare, tot cu acest tren, credincioșii pelerini urmând să se întoarcă acasă.

Pentru a demara tot ce presupune închirierea acestei garnituri de tren, este nevoie de a ști dacă sunt cereri exprese din partea credincioșilor.

În acest sens, până luni, 7 aprilie, în cursul dimineții, se așteaptă din partea comunităților un răspuns clar în această privință. Părinții parohi, consultând credincioșii, să-i înștiințeze în timp util pe părinții decani dacă sunt persoane interesate și câți credincioși își manifestă dorința de a merge la beatificare cu un astfel de tren special.

Estimativ, această garnitură de tren va pleca sâmbătă, 17 mai, din Gara Adjud, în jurul orei 5.30, la ora 6.20 va fi la Bacău, apoi, la ora 7.00, va fi în Gara Roman, urmând ca în jurul orei 9.00 să ajungă în Iași. După celebrarea beatificării, aproximativ după ora 15.00, tot cu acest tren, credincioșii se vor întoarce acasă.

Fiind cunoscute și greutățile financiare, se dorește ca biletul să coste cât mai puțin dus-întors, fiind solicitat și sprijinul diferitor persoane de bunăvoință. Estimativ, biletul va costa în jur de 25 lei pentru cei care vor pleca de la Bacău, iar pentru cei din Roman biletul va costa 20 lei.

În urma răspunsurilor, vom reveni cu mai multe detalii.

Pr. Adrian Blăjuță


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat