Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Liceeni pe Calea sfintei cruci pentru viață

Pentru a trăi mai profund misterul pascal, dar și a aprofunda misterul vieții și al iubirii lui Dumnezeu față de oameni, marți, 18 martie 2014, elevii de la C.N. "Vasile Alecsandri", C.T. "Anghel Saligny", C.E. "Ion Ghica", C.T.C. "N.V. Karpen", C.T. "D. Mangeron", C.N. "Ferdinand I", C.N. "Gh. Vrănceanu", s-au întâlnit în biserica "Ss Petru și Paul" din Bacău, animați fiind de profesorii de religie, de părintele inspector zonal prof. Lucian Adam și de pr. Iulian Robu.

Timpul Postului Mare trebuie să fie pentru fiecare dintre noi o perioadă de meditație și de reflecție asupra patimilor lui Isus. Calea Sfintei Cruci reprezintă drumul străbătut de Domnul nostru Isus Cristos de la Pilat până în vârful muntelui Golgota, unde a fost răstignit. Prin vărsarea sângelui său, ne-a arătat iubirea lui nemărginită față de oameni, făcând astfel să înviem din moartea păcatului la viața harului.

Postul Mare are ca scop a mânca adevărata hrană, care înseamnă a face voința Tatălui: "nu numai cu pâine trăiește omul, ci și cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu".

Am luat parte la celebrarea Căii Sfintei Cruci mai deosebite, alături de mulți tineri de la colegiile județului Bacău. A fost mai deosebită pentru că ne-am rugat pentru copiii nenăscuți, pentru mamele care trec prin momente de încercare, pentru apărarea vieții, pentru tinerele aflate în dificultate. Astfel de momente în care suntem uniți în rugăciune, sunt trăite cu mai multă intensitate și sunt mai bine aprofundate. Postul Mare este timpul ideal pentru a îndepărta tot ceea ce distrage spiritul și pentru a intensifica tot ceea ce hrănește sufletul deschizându-l spre iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele. Fiecare dintre noi în această perioadă ar trebui să reflecteze asupra iubirii lui Dumnezeu dăruită nouă în Cristos iubirea pe care în fiecare zi, la rândul nostru, trebuie s-o redăruim aproapelui, mai ales celui care suferă mai mult și este în necesitate. Numai așa vom putea participa în mod deplin la bucuria Paștelui.

Iată și câteva impresii:

"Mi-a plăcut foarte mult să văd că liceenii nu sunt indiferenți când vine vorba de viață. Faptul că ne-am rugat împreună pentru copii avortați a fost un prilej de a demonstra că viața trebuie să fie prețuită, că trebuie să fim alături de cei care nu conștientizează cum e să frângi vise și speranțe. La fiecare stațiune am auzit strigătul unui copil care își dorește cu multă ardoare să fie iubit, să nu fie ucis înainte de a se naște, ceea ce m-a făcut să-mi dau seama că sunt o persoana binecuvântată de Dumnezeu pentru că trăiesc" (Vizitiu Sara, C.N. "V. Alecsandri").

"Eu cred că ceea ce am făcut astăzi a fost ceva minunat. Ne-am adunat într-un număr destul de mare și ne-am înălțat cu toții mintea către Dumnezeu prin devoțiunea numită Calea Crucii. Mă bucur că am putut participa la acest moment organizat pentru a susține fetele și femeile să nu avorteze, și să se gândească mai bine la ceea ce fac. Cel mai mult mi-a plăcut atunci când am citit acele rânduri din prisma copilului nenăscut, care vorbea despre toate lucrurile pe care le-ar pierde dacă mama lui nu l-ar naște. Cred că prin această rugăciune înălțată astăzi de tinerii adunați în biserică, pentru o cauză nobilă, am atins inimile celor care au nevoie de sprijin și care sunt în incertitudine" (Cristina Balint, C.N. "V. Alecsandri").

Alina Verde

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 martie: Bacău: Liceeni pe Calea sfintei cruci pentru viață


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat