Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Rozariul pentru viață

Prima activitate propusă pentru a celebra în acest an "Săptămâna pentru viață" a fost recitarea sfântului Rozariu, luni, 17 martie 2014, în fața Maternității din Bacău.

Plecarea a fost stabilită în fața bisericii "Sfinții Petru și Paul" la încheierea sfintei Liturghii de seară, la ora 19.00. Când am ieșit din biserică, am avut impresia că vor fi cam 10-15 participanți, însă persoanele care ieșeau din biserică întrebau: "Ce faceți?", "Unde mergeți?". Și auzind că ne organizăm pentru a merge să ne rugăm Rozariul la maternitate, unele persoane s-au alăturat grupului. În final, grupul care a plecat din fața bisericii era format din aproximativ 60 de persoane.

Înainte de a alege să participăm la această rugăciune, cred că mulți dintre noi ne-am gândit că e târziu, că suntem obosiți, că încă mai avem lucruri importante de rezolvat. Chemarea Sfintei Fecioare Maria, Maica Vieții, a răsunat în sufletul participanților la această rugăciune. Fiecare a simțit dorința de a fi prezent, de a da din timpul și forța sa pentru a salva viața unui copil care trebuie să se nască. Fiecare dintre noi simțea că e dator să lupte pentru viața copiilor care nu se pot apăra.

Drumul spre maternitate a fost o ocazie de a reflecta asupra misterului și fragilității vieții, asupra dificultăților pe care le întâmpină unele mame, unele familii, dar și asupra responsabilității proprii, în a face posibilă alegerea vieții.

Cu mare bucurie am observat că în fața maternității erau deja adunate cam 30 de persoane, care s-au adăugat la grupul format în fața bisericii. Cu credință și entuziasm am meditat împreună misterele de bucurie ale rozariului, ținând fiecare în mâini câte o candelă aprinsă, simbol al vieții. Rozariul a fost condus de părintele Iulian Robu. Alături de noi a fost prezent și părintele Cristi Hodea. Am invocat îndurarea lui Dumnezeu asupra copiilor, asupra mamelor care au ales să facă un avort, asupra taților care nu au avut puterea de a alege viața copiilor lor și asupra tuturor acelora care au responsabilitatea ocrotirii vieții, încă de la concepere, rugând-o pe Sfânta Fecioară Maria, Maica Vieții, să ocrotească viața pruncilor care urmează să se nască.

Rugăciunea noastră a avut imediat un ecou în sufletul mamelor, a femeilor, a personalului medical din Maternitate, care deschizând geamurile sau ieșind din clădire, s-au alăturat celor veniți să se roage pentru viață.

Participând la acest eveniment, mi-am dat seama cât de adevărate sunt cuvintele fericitei Tereza de Calcutta: "Nouă ni se pare că ceea ce facem este doar o picătură într-un ocean. Dar, fără acea picătură, oceanul nu ar fi la fel de plin". Dacă ne interogăm asupra puterii noastre de a apăra un copil nevinovat ce dorește să se bucure de viață și de iubire, ar trebui să participăm la fiecare moment al acestei săptămâni dedicate vieții. Cred că este o experiență semnificativă, plină de bucurii și de descoperiri nebănuite, în care putem arăta că fiecare dintre noi contează și că este important... că putem alege speranța, iubirea, viața!

Lia Pușcașu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 martie: Bacău: Rozariul pentru viață


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat