Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Napoli: O experiență deosebită a unui tânăr român în cadrul mișcării "Puncte Inimă"

Aflat într-o experiență misionară în Afragola (Provincia de Napoli, Italia), în cadrul mișcării "Puncte Inimă" tânărul Iulian Jitaru, originar din Dieceza de Iași, împărtășește o experiență pe care a trăit-o recent.

"Sper că toți sunteți bine, cu ajutorul lui Dumnezeu. Vă transmit multe salutări de aici, din Afragola, Napoli (Italia) și mă gândesc mereu la voi. Mă bucur de fiecare dată când vă scriu și împărtășesc cu voi din experiența mea pe care, fără ajutorul lui Dumnezeu și al vostru, nu aș putea-o face. Sunt de mai bine de șase luni aici. Timpul a trecut foarte repede. Realitatea din Napoli este puțin diferită de aceea pe care am trăit-o în Ecuador. Dar ceea ce este cel mai important e ca și aici oameni au o mare sete de iubire, de o persoană care să-i asculte. Noi încercăm să fim o prezență acolo unde suferința este mare. Eu sunt bine și fericit. Cum să nu fiu fericit când îl pot vedea pe Cristos prezent în prietenii noștri. Adorația zilnică mă ajută foarte mult în trăirea acestei misiuni. Este locul unde pot lăsa toate problemele întâlnite în apostolatul nostru. Cristos este cel care are mereu un răspuns la toate problemele întâlnite.

Vreau să vă vorbesc puțin de un fapt care m-a impresionat foarte mult. Un adevărat exemplu de urmat. Este vorba de Luigi, unul dintre prietenii noștri. Este un copil care a împlinit de curând 9 ani. Încă de la naștere a avut probleme: nu poate să meargă și are unele dificultăți în a vorbi. Cu mare greu se înțelege ce vrea să spună. Familia din care face parte are mari dificultăți. Luigi mai are încă două surori care sunt normale. Nici unul dintre părinți nu lucrează.

În decembrie 2013, Luigi a făcut prima sfânta Împărtășanie. Micuțul Luigi, cum îl numim noi, ar fi vrut să facă de mult prima sfânta Împărtășanie, dar părinții lui nu erau de acord. După mai multe încercări din partea noastră părinții au acceptat ca Luigi să facă prima sfânta Împărtășanie.

Massimo (un misionar din Franța) îl poartă în fiecare duminică la biserică, deoarece părinții lui nu vor să vină la biserică, spunând că nu au timp. Este foarte trist acest lucru, dar pentru Luigi este o bucurie imensă de a putea veni în fiecare duminică la biserică.

El a făcut prima sfânta Împărtășanie chiar în ziua de 8 decembrie, sărbătoarea Imaculatei. Această zi a fost foarte importantă pentru noi deoarece dorința micuțului Luigi s-a împlinit, aceea de a-l primi pe Cristos în inima sa. În această zi el a repetat de mai multe ori: "Cristos mi-a iertat păcatele". Este incredibil modul în care el a trăit această primă Împărtășanie. Fericirea pe care am văzut-o pe chipul micuțului Luigi e greu de explicat. Pentru noi a fost un lucru extraordinar deoarece în această zi au participat și părinții lui și mai ales că ei s-au spovedit și s-au împărtășit în această zi.

Pentru mine tot ceea ce a spus micuțul Luigi și felul cum a trăit el prima sfânta Împărtășanie sunt o adevărată mărturisire de credință și un adevărat exemplu.

Cristos se folosește de persoanele cele mai simple pentru a arăta iubirea sa. Văzând tot ceea ce a trăit Luigi în această zi, mă gândeam la cuvintele sfântului Paul: "Nu sunt eu care trăiește, e Cristos care trăiește în mine". Pentru Luigi, Cristos este care trăiește în el. S-a văzut foarte mult acest lucru pe chipul lui. De fiecare dată când Luigi vine la biserică, este o mare bucurie pentru toate persoanele, deoarece aproape toți îl cunosc pe micuțul Luigi.

La adresa http://terredecompassion.com/2014/02/03/une-premiere-communion/#more-15816 puteți vedea o scurtă înregistrare video de la prima sfânta Împărtășanie a lui Luigi.

Vă mulțumesc tuturor pentru tot ceea ce faceți pentru mine. Bunul Dumnezeu să vă ofere harurile necesare, iar Sfânta Fecioară Maria să vă aibă mereu sub ocrotirea sa de Mama preaiubită.

Rămânem mereu uniți în rugăciune!

Iulian Jitaru

*

Deva: Invitație pentru tineri la "Puncte Inima"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Napoli: O experiență deosebită a unui tânăr român în cadrul mișcării "Puncte Inimă"


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat