Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Roman: Ziua internațională a femeii la căminul pentru persoane vârstnice din Gherăești

Ziua de 8 martie, Ziua Internațională a femeii, a fost un prilej deosebit pentru a marca sărbătoarea vieții și a frumuseții, a iubirii și a prețuirii tuturor acelora care ne îmbogățesc existența cu lumină și candoare, cu adevăr și înțelepciune: mame și bunici, beneficiare ale Căminului pentru persoane vârstnice din Gherăești.

Stima și recunoștința pe care le-o datorăm lor femeilor, oriunde am fi în societate, în familie, la școală, în biserică, la serviciu, este o atitudine ce dăruiește celuilalt o valoare remarcabilă, certitudinea unei afecțiuni umane ce conferă sprijin, vitalitate, curaj și dinamism.

Stima, ca percepție profundă a celuilalt, este o privire binevoitoare și limpede pentru a descoperi în el importanța sa obiectivă: este o deschidere spre adevărul celuilalt, adevăr care ne învață că orice ființă umană indiferent de vârstă, de conduita sa morală, de merite sau calități personale este vrednică de iubire și de atenție. Este o demnitate derivată din faptul de a fi făptură creată de Dumnezeu și de a fi iubiți de el, mai înainte de toate.

Uneori este suficient un mic gest de generozitate, o floare, o strângere de mână, o mângâiere sau un zâmbet de copil pentru a însenina privirea și a aduce primăvara în suflet.

Acestea au dorit să exprime la 8 martie 2014 "vestitorii primăverii", copiii grupelor pregătitoare A și B ale Școlii Gimnaziale din Gherăești, îndrumați de doamnele învățătoare Ermina Dănculesei și Maria Gherghel, care, prin programul artistic "De ziua ta", au umplut de gingășie și bucurie atmosfera acestei sărbători.

O zi specială desigur, în care ne-am amintit toți, copii, tineri și adulți cu respect și prețuire de ființele cele mai dragi - mamă, soră sau bunică - cărora le datorăm viața și tot ceea ce suntem astăzi.

Fiecare dintre noi, oricât de maturi am fi, păstrăm adânc întipărită în suflet imaginea mamei, aceea care, prin însăși natura ei, a adus pe lume viața, s-a străduit să o ocrotească și să o ducă la desăvârșire. Fericirea ei este fericirea noastră, pentru că tot ce avem astăzi mai nobil și mai sublim în noi, mai curat și mai sfânt, este rodul sacrificiilor și al durerii, al iubirii și al credinței dăruite necondiționat.

Le-o datorăm lor, mamelor, femeilor care au înțeles și trăiesc cu demnitate menirea lor, până la sfârșit, aceea de a transmite generațiilor tinere iubirea de viață și de frumos, curajul și tenacitatea de a transforma propria suferință în tăcere și rugăciune.

Mulțumim Mamei noastre cerești, Preasfânta Fecioară Maria, modelul tuturor femeilor care ne-a însoțit în această zi, și pe care o rugăm să ne ocrotească mereu cu harul iubirii sale de mamă.

Mulțumim pentru acest moment emoționant împărtășit împreună cu colaboratorii și voluntarii Asociației Caritas Roman, cu toți aceia care în mod direct sau indirect s-au străduit să ne exprime gândurile lor de recunoștință și prietenie; mulțumim tuturor preoților, persoanelor consacrate, cadrelor didactice, pentru darurile, felicitările și solidaritatea oferită cu acest prilej.

Asociația Caritas Roman
și Surorile Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Caritas Roman: Ziua internațională a femeii la căminul pentru persoane vârstnice din Gherăești


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat