Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Colecta din a doua duminică a Postului Mare - semn de solidaritate pentru persoanele vârstnice sprijinite de Centrul Diecezan Caritas Iași

"Cu ocazia celei de-a XXII-a Zile Mondiale a Bolnavului, care are ca temă anul acesta credință și caritate: «Și noi trebuie să ne dăm viața pentru frați» (1In 3,16), mă adresez în mod deosebit persoanelor bolnave și tuturor celor care le acordă asistență și îngrijire. Biserica recunoaște în voi, dragi bolnavi, o prezență specială a lui Cristos suferind. Este așa: alături, ba chiar înlăuntrul suferinței noastre este cea a lui Isus, care poartă împreună cu noi povara ei și îi revelează sensul. Când Fiul lui Dumnezeu s-a urcat pe cruce, a distrus singurătatea suferinței și i-a luminat întunericul. Suntem puși în acest fel în fața misterului iubirii lui Dumnezeu față de noi, care revarsă în noi speranță și curaj: speranță, pentru că în planul lui Dumnezeu chiar și noaptea durerii se deschide la lumina pascală; și curaj, pentru a înfrunta orice adversitate în compania lui, uniți cu el.. Încredințez această a XXII-a Zi Mondială a Bolnavului mijlocirii Mariei, pentru ca să ajute persoanele bolnave să trăiască propria suferință în comuniune cu Isus Cristos și să-i susțină pe cei care se îngrijesc de ele. Tuturor, bolnavi, lucrători sanitari și voluntari, împart din inimă binecuvântarea apostolică" (Din Mesajul Sfântului Părinte papa Francisc pentru a XXII-a Zi Mondială a Bolnavului 2014).

Adăugăm acestui mesaj al Sfântului Părinte papa Francisc și invitația Centrului Diecezan Caritas Iași pentru ca, în aceste zile de post și pregătire, să acordați puțin din atenția dumneavoastră persoanelor în vârstă și bolnavilor pe care îi sprijinim prin Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu".

Apelăm așadar la ajutorul dumneavoastră pentru a ne sprijini prin colecta credincioșilor din a doua duminică a Postului Mare (16 martie 2014). Prin acest mic semn de solidaritate arătați că sunteți sensibili la problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice pe care noi le asistăm.

Colecta din a doua duminică a Postului Mare este destinată Centrului Diecezan Caritas Iași și reprezintă participarea dumneavoastră pentru susținerea activității celor 15 Centre de Îngrijiri la Domiciliu care funcționează în Dieceza de Iași în cadrul Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu". În cadrul acestor centre sunt sprijiniți peste 1.500 de beneficiari - persoane vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu.

Vă dorim un post bogat în haruri, inițiative generoase și acțiuni caritabile prin care Biserica ne cheamă să-l urmăm pe Cristos pe drumul Crucii spre Înviere.

Pr. Egidiu Condac

*

Centrul Diecezan Caritas Iași
cod Fiscal 4488681,
cont în lei: RO36BRDE240SV08119112400
cont în euro: RO94BRDE240SV06888962400
(ambele conturi la B.R.D. Iași)
www.caritas-iasi.ro


 

lecturi: 6.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat