Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnire națională a responsabilelor comunităților de terezine

"Calea cea mică în slujire (Sfânta Tereza a pruncului Isus: pildă și învățătoare)" a fost tema întâlnirii naționale a responsabilelor tuturor comunităților de terezine (membre ale Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" - www.terezine.ro), găzduită de Mănăstirea "Don Orione" din Iași în ziua de 8 martie 2014.

Ziua a debutat cu cântarea Laudelor, după care a conferențiat pr. George Paștiu, asistent spiritual (Lugano-Elveția), care ne-a prezentat-o pe sfânta Tereza ca model de slujire din copilărie, până la moarte și mai ales după moarte.

Maria Tereza, directoarea Institutului Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", ne-a vorbit despre obligația terezinelor de "a fi martori ca persoane consacrate".

În continuare, Agnesa Husaru a conferențiat despre cum putem "Deveni martore ale iubirii în mediul în care trăim", iar Ecaterina Hanganu ne-a prezentat-o pe "Sfânta Tereza din Lisieux: pildă și învățătoare a vieții spirituale". Elena Matei a încheiat prima parte a zilei de reculegere cu conferința: "Să fim martore". Pr. Anton Despinescu a concluzionat, arătându-ne încă o dată rolul primordial ce trebuie să-l aibă sfânta Tereza a Pruncului Isus în viața terezinelor; sufletul ei fiind asemenea unei albine care a luat ziua polenul din toate florile din lume, iar noaptea l-a transformat în miere.

Sfânta Liturghie de la ora 11.30 a fost prezidată de pr. Anton Despinescu (asistentul spiritual al terezinelor din Iași), alături de pr. Benone Lucaci, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif "din Iași, pr. Cristian Fodor, profesor la același institut, pr. Gabriel Bucur, paroh la Poiana Micului (Suceava) și alți preoți concelebranți.

După masa de prânz, am sărbătorit cu cântece, flori și dulciuri ziua de 8 martie oferite de preoții de la mănăstirea "Don Orione".

După revenirea în sala de conferințe, Agnesa Husaru a anunțat programul exercițiilor spirituale din anul 2014, la Iași, în perioada 3-6 iulie, iar predicator și spiritual va fi pr. Cristian Fodor.

Ziua s-a încheiat cu recitarea Vesperelor și cu cântece dedicate Fecioarei Maria și sfintei Tereza.

Pentru a martori ai lui Cristos în lume, membrele institutului își propun să urmeze să urmeze "calea cea mică" ca regulă pentru viața lor copilăria spirituală, așa cum a fost învățată de Isus și practicată în mod exemplar de sfânta Tereza a Pruncului Isus.

La Casa "Sfântul Iosif" din Iași, sâmbătă, 5 aprilie 2014, se vor reuni toate terezinele din țară, pentru o zi de reculegere cu tema "Mărturisirea și răspândirea carismei vocației noastre seculare".

Teodora Pantazi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Iași: Întâlnire națională a responsabilelor comunităților de terezine


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat