Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Gânduri pentru mame

După sfânta Liturghie a copiilor, celebrată duminică, 2 martie 2014, în comunitatea "Sfântul Anton de Padova" din Huși, Congregația Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din Huși, alături de 87 de copii, elevi din clasele I-IV de la mai multe școli din oraș, au dorit să organizeze un moment înduioșător de omagiu adus tuturor mamelor, în sala "Divina Îndurare" a Parohiei "Sfântul Anton de Padova" din Huși.

În zbaterea noastră cotidiană, furați de urgențe minore sau alergați de nevoia de a ne procura un minim de confort în propria familie, uităm adesea să ne bucurăm de lucrurile simple, de cerul albastru, de zâmbetul unui copil, de prietenie, de ceea ce este cu adevărat frumos în jurul nostru. Și totuși "dacă îți acorzi un cât de mic răgaz, dacă arunci, de jur împrejur, o privire odihnită, curioasă și nepătimașă, vei găsi destule argumente să te bucuri", spune Andrei Pleșu.

Cu acest gând, surorile franciscane conduse de sora superioară Angela Bulai și de sora Maria Ghiurea, coordonatoarea Centrului de zi "Sfântul Anton", au dorit să anticipeze ziua de 8 martie din acest an, o zi în care cerul, în toată splendoarea lui, a strălucit în ochii tuturor mamelor și a copiilor. A fost o sărbătoare minuțios pregătită în care s-au regăsit toate ingredientele unei zile frumoase: cântece, dansuri, scenetă, costume, decoruri, dar și agitație, flori, lacrimi de emoție, așteptare și bucurie.

Mame și tați, rude, surori, preoți și învățătoare, toți cei prezenți în sala "Divina Îndurare" a bisericii romano-catolice "Sfântul Anton de Padova", din Huși, ne-am bucurat și am aplaudat spectacolul emoționant al copiilor. Într-un gest corolar, la sfârșit, copiii au dăruit mamelor un simbol lucrat cu mânuțele lor în atelierul de educație creativă. Mulțumim cu această ocazie părintelui paroh Andrei Ciobănică, precum și tuturor celor care au făcut posibilă această mică sărbătoare.

Duioșia acestei zile a retrezit în sufletul tuturor dorința fierbinte de a purta în priviri o bucată de cer senin ori de câte ori cei mici vor zâmbi, vor plânge, vor povesti de-ale lor, mulțumind cerului pentru că există o comoară ascunsă, nemărginit de valoroasă în cuvântul rostit de copii: mama!

Tereza Balan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 martie: Huși: Gânduri pentru mame


 

lecturi: 13.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat