Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răcăciuni: Prima soră româncă din Congregația "Săracele Slujitoare ale Divinei Providențe"

Sr. Valerica Boglaru, din Congregația "Săracele Slujitoare ale Divinei Providențe" (Surorile "Don Calabria"), a oferit lui Dumnezeu profesiunea perpetuă, în prezența sr. Maria Chiara Grigolini, superioara generale, marți, 25 martie 2014, Solemnitatea Buna-Vestire, în biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Răcăciuni.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de către PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de care au mai concelebrat: pr. Alois Fechet, vicar episcopal cu viața consacrată, pr. Miguel Tofful, superiorul general al Congregației "Săracii Slujitori ai Divinei Providențe" (Frații "Don Calabria"), pr. Giacomo Cordioli, delegat al Operei "Don Calabria" pentru Europa, și un numeros grup de preoți din țară și din străinătate.

La eveniment a participat comunitatea parohială din Răcăciuni, dar și din filiala Gâșteni, satul natal al sorei profese, precum și invitați din alte parohii, dar și din Italia.

Sr. Valerica Boglaru este prima soră româncă care face voturile în Congregația "Săracele Slujitoare ale Divinei Providențe".

După un parcurs care a început la bucătăria Operei "Don Calabria" de la Răcăciuni, a cerut să intre în comunitatea surorilor, iar după un profund drum formativ, superioara generală alături de consiliul general au considerat-o vrednică să spună "da-ul" ei definitiv lui Isus, Mirele fecioarelor, chiar în ziua Bunei-Vestiri, în parohia natală, oferind astfel prin ea primul rod local în carisma preotului italian, prieten al celor mai săraci dintre săraci.

Motoul ales de sr. Valerica drept călăuză pentru tot restul vieții - "Așadar, mă voi lăuda cu mai multă bucurie în slăbiciunile mele ca să locuiască în mine puterea lui Cristos" (2Cor 12, 9b) - constituie și pentru surorile deja prezente în România și care slujesc în cadrul casei Operei "Don Calabria" de la Răcăciuni o formă de viață, chiar viața însăși, a comunității și a fiecărei surori în parte.

"Săracele Slujitoare ale Divinei Providențe"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 martie: Răcăciuni: Prima soră româncă din Congregația "Săracele Slujitoare ale Divinei Providențe"


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat