Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Faraoani: Zi de formare ACA pentru zona Bacău

Membrii Acțiunii Catolice, sectorul adulți, din zona Bacău, au participat sâmbătă, 22 martie 2014, la o zi de formare în Parohia "Sfântul Anton" din Faraoani. Tema acestei zile a fost "Să trăim evanghelia cu bucurie".

Primele parohii care au ajuns la Faraoani au fost parohiile Valea Mare și Zăpodia, care pentru a mulțumi Preasfintei Fecioare Maria pentru ziua frumoasă și călduroasă, ce urma să fie, au început recitarea sfântului Rozariu, alăturându-se parohiile Pustiana, Moinești, Comănești, Gioseni, Onești, Mărgineni, Barați și, bineînțeles, Faraoani, în total participând 73 de persoane.

Activitatea a început cu o rugăciune de deschidere, recitând Laudele din Breviar. Cuvântul de salut a fost rostit de pr. vicar Ștefan Ciubotaru, de Viorel Butacu, coordonatorul zonal Bacău, și pr. Iosif Dămătăr, asistentul spiritual al sectorului adulți în cadrul Diecezei de Iași, după care Paul Păduraru, responsabilul zonal al adulților, a făcut prezentarea parohiilor și a programului zilei.

La momentul formativ pr. Iosif Dămătăr a prezentat tema "Să trăim evanghelia cu bucurie" având în Evangelii gaudium o bună călăuză a pașilor noștri pe drumul credinței propuși de Sfântul Părinte papa Francisc. Punctele temei au fost:

- Transformarea misionară a Bisericii;

- În grija angajării comunitare;

- Vestirea Evangheliei;

- Dimensiunea socială a evanghelizării;

- Evanghelizatori cu Duh.

După o scurtă pauză, responsabilul zonal a avut o intervenție cu tema "Educarea la muncă în vremurile actuale, un bine pentru persoană și pentru demnitatea ei".

Pentru o mai bună aprofundare a celor două teme, prezentările s-au făcut pe patru grupe de discuții, având câte o întrebare din cele două teme, iar la final coordonatorii grupurilor: Augustine Palade, Rodica Adam, Angelica Duma și Viorel Butacu, au prezentat o sinteză a discuției din grupul propriu. A urmat apoi Calea sfintei cruci.

Momentul final și culminant al zilei a fost celebrarea sfintei Liturghii, prezidată de părintele Iosif Dămătăr. Au fost, de asemenea, ocazii de spovezi pentru ca drumul spre sfințenie să fie urmat cu sufletele curate, fapt pentru care le aducem mulțumiri confesorilor.

Mulțumiri aducem și gazdelor noastre, membri AC sectoarele adulți și tineri din Parohia Faraoani, pentru prânzul care ne-a fost oferit cu bunătăți "a la Faraoani" și pentru primirea care ne-au făcut-o, coordonați de Angela Duma, președinta parohială.

Au fost câteva ore petrecute împreună cu multe învățături, ore care am fi vrut să fie mai multe. Dar cum și grijile de acasă erau multe și trebuie rezolvate, am plecat spre casele noastre cu bucurie în suflet și speranța că, ajutați de sfântul Iosif, patronul AC din Dieceza de Iași, și cu mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria, vom trăi Postul Mare și sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos cu inimile curate.

Paul Păduraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 martie: Faraoani: Zi de formare ACA pentru zona Bacău


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat