Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: O mamă cu patru copii, aleasă "Mama Anului Scout 2014"

În fiecare an, aniversăm nașterea lui Baden Powell, care aduce o mare bucurie cercetașilor din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești. Cu acest prilej un grup de 33 de copii au depus promisiunea scout pentru prima oară, intrând astfel în cea mai mare mișcare educativă din lume: Organizația Mondială Scout. Ceremonia a avut loc în cadrul sfintei Liturghii de duminică, 23 februarie 2014, prezidată de pr. Gabriel Ciobanu, vicar parohial. În aceeași după-amiază, o activitate festivă i-a ținut în mișcare pe toți cercetașii din centru care s-au îmbrăcat foarte frumos, costumați în tot felul de personaje reale, dar mai ales legendare și fantastice.

După o săptămână, duminică, 2 martie 2014, a fost o zi cu totul aparte pentru cercetași, care au pus la contribuție toate ideile și priceperea lor pentru a le omagia pe toate mamele din sat într-un spectacol organizat de liderii cercetași din Pildești.

Participarea lupișorilor, a temerarilor și a exploratorilor a fost îmbogățită cu intervenția Grupului de părinți, care prin doamnele Iuliana Dămoc (chitară) și Gabriela Mateeș (vioară), au interpretat cântecul "Iubire de mamă". Grupul de dans "Ansamblul Floarea Pildeștiului" a dat o notă foarte frumoasă în acest omagiu mamelor prezente, fapt care ne-a bucurat nespus de mult.

Festivitatea s-a încheiat cu alegerea unei mame cu titlul de "Mama Anului Scout 2014", lucru realizat de către toate mamele prezente. În acest an a fost desemnată doamna Gabriela Burcă, mamă a patru frumoși copii. În momentul desemnării, Mama Anului a fost înconjurată, ca într-o curte de onoare, de mamele care în anii din urmă au primit acealași titlu; între ele a fost prezentă și doamna Maria Hazi, prima desemnată ca Mama Anului Scout în 1994.

Surprinsă, doamna Gabriela a urcat pe scenă, alături de fetița ei, Alina Burcă, lupișor în cadrul organizației. Cu emoție în glas, aceasta îi mulțumește fetiței pentru cel mai frumos cadou pe care i l-a oferit și pentru toată dragostea.

Iată compunerea lupișorului Alina Burcă, votată cea mai frumoasă de mamele prezente în sală prin vot în scris și secret, în urma votului doamna Gabriela a fost aleasă Mama Anului Scout 2014.

Dragă mama,
Eu te iubesc mai mult decât orice pe lumea aceasta. Am noroc că am o mamă ca tine. Nici un om nu te poate înlocui, nici la față, nici la suflet. Ești ca un înger ce strălucește mai tare decât soarele. Ochii tăi sunt atât de frumoși încât nimeni nu îi poate privi. Ai un suflet atât de bun și mare. Mă alinți, mă ajuți la greu și mă înveți cum să mă comport cât mai civilizat.
Încă de când eram mică, tu m-ai învățat să merg și să vorbesc. Îmi amintesc că primul cuvânt pe care l-am spus a fost "mama". Îmi zâmbești de fiecare dată când te văd. Eu te-aș alege pe tine în locul celui mai frumos lucru din lume. Sufletul tău e plin de veselie , bunătate și blândețe. Tu ești mama mea și ești minunată. Nici cea mai mare mulțumire nu ar ajunge pentru tot ce ai făcut, pentru că m-ai născut, m-ai crescut, m-ai învățat să mă comport și să urmez calea cea bună. Nu vreau să te pierd niciodată!
Mamă, tu ești viața mea și nimeni nu te va putea înlocui niciodată!

Cu drag,
Alina Burcă

Încheiem cu un gând de mulțumire adresat Primăriei Cordun care ne-a pus la dispoziție Căminul Cultural Pildești pentru a desfășura, în condiții deosebite, această frumoasă activitate în cinstea celor mai dragi ființe din lume: mamele.

Liderii din C.L. "Adormirea Maicii Domnului", Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 martie: Pildești: O mamă cu patru copii, aleasă "Mama Anului Scout 2014"


 

lecturi: 32.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat