Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Tinerii români în pelerinaj la sanctuarul dedicat sfintei Rita de la Cascia

Grupul "Tinerii plini de bucurie și vitalitate" al comunității romano-catolice de la Roma, a beneficiat de un moment spiritual deosebit, duminică, 2 martie 2014, ca urmare a unei inițiative venită din partea pr. Isidor Iacovici.

Dis-de-dimineață, aproximativ 50 de tineri, împreună cu pr. Ciprian Bejan Piser și pr. Claudiu Eva au plecat spre sanctuarul "Sfânta Rita" de la Cascia. Călătoria a fost plăcută, presărată cu momente de bună dispoziție, împărtășire spirituală si umană.

Ajunși la destinație, grupul a beneficiat de o prezentare a vieții sfintei Rita, făcută de către un preot călugăr augustinian, ghid din partea locului, astfel încât toți cei prezenți au putut să afle câte ceva din ceea ce a însemnat viața acestei sfinte atât de iubită și venerată de persoane din întreaga lume. Sfânta Rita este considerată patroana cauzelor imposibile, a căsătoriilor dificile, protectoare a văduvelor și mijlocitoare în cazurile de sterilitate. Întreaga sa viață a fost un exemplu de iubire și perseverență, iar acest spirit a reușit să insufle speranță multor persoane ce-și încredințează intențiile, cerând intervenția ei în cazuri limită.

La ora 12.00, a avut loc sfânta Liturghie concelebrată, în bazilica sanctuar "Sfânta Rita de Cascia", unde au participat atât tinerii români, cât și credincioșii italieni din partea locului și cei veniți în pelerinaj.

După sfânta Liturghie fiecare a avut ocazia să mediteze la ceea ce a însemnat viața acestei sfinte văduvă și călugărița și să încredințeze propriile intenții, oprindu-se pentru câteva momente în fața urnei în care se află trupul neatins de putrezire al sfintei Rita.

Irina Antile

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 martie: Roma: Tineri români în pelerinaj la sanctuarul dedicat sfintei Rita de la Cascia


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat