Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: PS Petru Gherghel în vizită la românii catolici

"Domnul ne cheamă la sărbătoare, masă a pregătit pentru noi", masă la care am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru, duminică, 9 februarie 2014, pe Preasfințitul Petru Gherghel, episcop și păstor al Diecezei de Iași, aflat la Roma pentru diverse activități pastorale. Preasfințitul a avut plăcerea să viziteze comunitățile românilor de la Roma "San Vitale e Compagni Martiri in Fovea" și "Santa Maria Causa nostrae Laetitiae", pentru a ne adresa cuvinte de har și înțelepciune nouă, credincioșilor veniți pentru a celebra împreună sfânta Liturghie. Părintele Isidor Iacovici, păstorul comunității, a fost gazda oaspeților de la Iași, avându-i alături pe Monseniorul Anton Lucaci, pr. Pier Paolo Felicolo și mulți alți preoți, surori și seminariști, studenți la diverse institute și congregații din Roma.

La intrarea în biserică, precum și în timpul celebrării, Preasfințitul Petru Gherghel a fost întâmpinat de credincioși care, îmbrăcați cu portul nostru românesc-tradițional, l-au făcut pe păstorul nostru să se simtă "ca acasă". Și nu în cele din urmă, comunitatea, în numele părintelui Isidor Iacovici, i-a adresat cuvinte de mulțumire și recunoștință Preasfinției sale Petru Gherghel .

Nu a lipsit nici momentul de a-l aminti pe Anton Durcovici, episcop și martir de Iași, în vederea beatificării lui la 17 mai 2014. Preasfințitul ne-a invitat la rugăciune și a participa la acest eveniment important al Diecezei de Iași.

Îi mulțumim bunului Dumnezeu si Preasfinției sale Petru Gherghel, pentru vizita și bucuria de a-l avea în mijlocul nostru, asigurându-l de susținerea noastră în rugăciune.

Eduard Pal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 februarie: Roma: PS Petru Gherghel în vizită la românii catolici


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat