Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: O vacanță deosebită

Micile inițiative, simplele gesturi pot schimba societatea în care trăim

Tocmai s-a sfârșit vacanța intersemestrială, care de obicei se desfășura într-o rutină și amorțeală specifică iernii.

De obicei, înainte de orice vacanță. posturile de televiziune prezintă cu insistență anunțuri îmbietoare despre vacanța perfectă, despre locuri exotice și extravagante și despre oameni dornici să găsească liniște și relaxare.

Grupul de familii, coordonat de membrele grupului "Signum Fidei", din Pildești, ne-am dorit o altfel de vacanță pentru noi și copiii noștri. După un week-end petrecut în luna octombrie împreună cu copiii Căminului "La Salle" din Iași, ne-am gândit că ar fi frumos să-i invităm să petreacă o vacanță în familiile noastre, în perioada 3-8 februarie 2014.

Și asta am și făcut. Nu am lăsat ca această idee să fie doar o emoție care s-a trezit pe moment. Am făcut demersurile necesare, am stabilit un program pentru întreaga săptămână și am căutat familii dornice să adopte pentru o săptămână unul, doi sau chiar trei copii. Știam că nu e simplu, pentru că fiecare copil avea propria sa istorie pe care noi nu o cunoșteam, detaliu pe care l-am depășit cu ușurință după prima zi.

Însoțiți de la Iași de fratele Daniel Ciobanu, au fost așteptați cu bucurie de copiii noștri care erau nerăbdători să afle distribuția în familii.

Fiecare copil trebuia să se adapteze programului și activităților casei în care era găzduit. Au existat și activități comune: teme de formare, întâlniri cu tinerii din AC și Scout, jocuri în sala de sport a Liceului Tehnologic "Sfântul Ioan de La Salle" etc. Farmecul și ceea ce a nuanțat această vacanță pentru a putea spune că a fost deosebită, au fost serile petrecute împreună.

Seara, după întoarcerea părinților de la serviciu, era pregătită cina cu copiii, iar după cină ne îndreptam cu toții la una dintre familiile care au găzduit copii, unde se desfășurau activități de conviețuire: jocuri, cântece și punerea în comun a zilei.

Am fost cu toții protagoniștii unor momente pe care nu le putem uita prea curând. Momentele trăite ne-au ajutat și pe noi să ne consolidăm ca grup de familii și prieteni. Copiii noștri au învățat din această experiență ce înseamnă generozitatea, disponibilitatea mai mult decât am fi reușit noi să îi convingem sau oricât de multe argumente le-am fi adus. În această vacanță au avut prieteni, împărțind cu ei masa și casa și de la care au primit adevărate lecții de viață.

Mulțumim Fraților Școlilor Creștine pentru sprijinul acordat în desfășurarea activităților noastre și pentru faptul că ne-au primit în Familia lasalliană, ca membrii "Signum Fidei", o comunitate de laici care trăiesc după spiritualitatea sfântului Ioan de La Salle. Frații ne-au "molipsit" de carisma lor lasalliană, oferindu-ne posibilitatea de a colabora la educarea copiilor și a tinerilor, îndeosebi a celor săraci și marginalizați.

Gabriela Mărtișcă


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat